in

Košorok bo predčasno končal mandat na čelu Gen energije

Blaž Košorok je generalni direktor Gen energije postal 1. aprila letos. Foto: BoBo

Nadzorniki so se generalnemu direktorju zahvalili za dobro opravljeno delo in mu zaželeli uspešno delo na njegovi nadaljnji poslovni poti. Zaradi predčasnega zaključka mandata je nadzorni svet kadrovski komisiji naložil izvedbo vseh potrebnih aktivnosti za imenovanje novega generalnega direktorja v skladu z aktom o ustanovitvi družbe, so še dodali v Gen energiji.

Košorok je po sklenitvi sporazuma povedal, da je bilo letošnje leto zaradi negotovih in hitro spreminjajočih se razmer na energetskih trgih za družbo izjemno zahtevno, kljub nepredvidljivim okoliščinam pa so ves čas uspešno uresničevali svoje poslanstvo in slovenske porabnike zanesljivo oskrbovali z električno energijo po dostopni ceni.

“Z izjemno odgovornim in preudarnim obvladovanjem zaostrenih razmer smo skupaj z vodstvi vseh družb v skupini GEN izvedli pomembne ukrepe in zagotovili nemoteno dobavo električne energije. Verjamem, da imata družba in skupina prave strateške usmeritve in strokovne temelje za nadaljnji razvoj in uspešno poslovanje,” je dodal Košorok.

Energetska kriza je po njegovem jasno razgalila potrebo po samozadostni proizvodnji električne energije v Sloveniji in Evropi ter potrdila pomen stabilnih, zanesljivih in cenovno dostopnih proizvodnih virov električne energije, kar jedrska energija zagotovo je.

S projektom drugega bloka v Krškem je pred skupino Gen in Slovenijo po njegovih besedah strateško izjemno pomembna odločitev. “Projekt bom tudi sam še naprej aktivno spremljal in ga podpiral,” je še povedal Košorok in se ob tem za sodelovanje in konstruktivne odnose zahvalil vsem deležnikom skupine, zlasti pa sodelavcem.

Nekdanji državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo v času vlade Janeza Janše in nekdanji prvi mož Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je vodenje družbe Gen energija prevzel aprila letos, ob začetku mandata pa se je soočal z nasprotovanjem v lokalnem okolju.

Na enega najpomembnejših položajev v slovenski energetiki je prišel po tistem, ko je mesec dni prej nadzorni svet z mesta generalnega direktorja razrešil dolgoletnega prvega moža družbe Martina Novšaka.