in

Koprski policisti prijeli več tihotapcev, ki so prevažali begunce

Policisti policijske uprave Koper so v zadnjih dneh odkrili več tihotapcev, ki so prevažali begunce. Prijeli so francoskega državljana, državljana Kosova in osumljenca iz okolice Ljubljane. Policijski postopki še potekajo, so sporočili s koprske policijske uprave.

V soboto so policisti na Škofijah ustavili 30-letnega državljana Francije, ki je prevažal štiri državljane Iraka in državljana Afganistana.

V nedeljo ponoči pa so na bencinskem servisu v Šmarjah ustavili osebni avtomobil italijanskih registracij. Vozil ga je 18-letni državljan Kosova, v vozilu je bilo še osem državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Nezakonito je v Slovenijo vstopilo tudi 16 državljanov Iraka, ki so jih v ponedeljek ponoči policisti ustavili na Bivju. Begunce je s kombijem prevažal 45-letni voznik iz okolice Ljubljane.

Na Policijski upravi Koper so letos obravnavali 107 kaznivih dejanj nezakonitega prehajanja meje, pri tem so obravnavali 104 osumljene. Skupno so privedli 75 osumljencev in odredili pripor 72 osebam. V zadnjem tednu pa so zaradi omenjenih kaznivih dejanj prijeli 11 osumljencev, devetim so že odredili pripor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

nobelovi nagrajenci za ekonomijo
zastoj, karavanke
Robert Golob

Oznake