in

Kolinda Grabar Kitarović, najbolj goreča navijačica

Nekdanja hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović je zmago Hrvatov na nogometni tekmi z Rusijo z objavo proslavila na Twitterju. “Gremo v Katar. Hvala vam, ognjeni,” je zapisala. Nekdanja predsednica je sicer znana po tem, da je velika oboževalka nogometa in da rada proslavi zmage, ki jih hrvaška reprezentanca dosega na zelenici.

Hrvaška nogometna reprezentanca je sinoči v Splitu pred 30 tisoč navijači na kvalifikacijski tekmi ugnala Rusijo z 1 : 0 in si tako zagotovila mesto na svetovnem nogometnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Katarju. Za hrvaške nogometaše pa je doma navijala tudi nekdanja predsednica Hrvaške Kolinda Grabar Kitarović, ki je svoj predsedniški mandat odslužila med letoma 2015 in 2020.

Zmago nogometašev je Grabar Kitarović proslavila tudi s sledilci na Twitterju, na katerem je objavila dve fotografiji, kako praznuje uvrstitev na svetovno nogometno prvenstvo.

Nekdanja hrvaška predsednica je znana po tem, da je velika oboževalka nogometa in da ne skriva navdušenja nad zmagami Hrvaške. Zaradi navijanja je postala tudi spletni hit. Še danes se marsikdo namreč spominja dogodkov na svetovnem prvenstvu leta 2018 v Rusiji, ko je Hrvaška po porazu s Francijo zasedla drugo mesto. Takrat so po spletu zakrožili posnetki in fotografije, ko je Kolinda Grabar Kitarović, oblečena v hrvaški dres, še kot predsednica države z objemi nogometašem čestitala za trud.