in

Kamerun za slovo premagal petkratne svetovne prvake

Edini strelec na tekmi Vincent Aboubakar si je ob koncu tekme prislužil drugi rumeni karton na tekmi, ker je slekel majico ob proslavljanju gola, zato je moral predčasno zapustiti zelenico. Foto: Reuters

Poškodovani Neymar naj bi bil nared za izločilne boje. Foto: Reuters

Poškodovani Neymar naj bi bil nared za izločilne boje. Foto: Reuters

Brazilci so zasedli vrh skupine G, zbrali so šest točk, na drugem mestu so Švicarji s prav tako šestimi točkami, tretji je Kamerun z dvema točkama, zadnje mesto pa so zasedli Srbi z eno osvojeno točko na treh tekmah.

Brazilci, ki so večji del tekme igrali s precej spremenjeno postavo, so v statističnem pogledu in terenski pobudi prevladovali praktično skozi celotno tekmo, a njihovi napadalci niso našli poti v mrežo. Kamerunci, ki so Brazilce premagali šele drugič na sedmih tekmah, so imeli prav tako svoje priložnosti, v 92. minuti je častni zadetek dosegel Aboubakar.

Prvi polčas pripadel Brazilcem
Brazilci so prevladovali predvsem v prvem polčasu.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

V 14. minuti je po natančnem predložku v kazenski prostor visoko skočil in streljal z glavo proti kamerunskim vratom, vratar Kameruna Devis Epassy se je odlično odzval. To je bila prva prava priložnost na tekmi. V 33. minuti je Dani Alves izvedel prosti strel z roba kazenskega prostora, žoga je šla malo nad prečko. V 38. minuti je Antony streljal z 12 m, znova se je izkazal Epassy. Martinelli je ob izteku prvega polčasa nevarno streljal z vrha kazenskega prostora, Epassy pa je preprečil, da bi žoga končala pod prečko.

Vratar Brazilije Ederson je prav tako moral posredovati ob izteku prvega polčasa, ko je Bryan Mbeumo žogo z glavo odbil v tla, Ederson pa je z dobrimi refleksi preprečil presenečenje.

Sorodna novica
Freuler poslal Švico v osmino finala, Srbijo pa na letalo za Beograd

V 51. minuti je kapetan Kameruna Vincent Aboubakar streljal diagonalno, žoga je končala mimo vrat. V 56. minuti je Martinelli hitro brazilsko akcijo končal s strelom z leve, a znova ni ugnal Epassyja. Ta je svoja vrata zaklenil, v 57. minuti je ubranil strel Ederju Militau.

V 78. minuti je Olivier Ntcham streljal z razdalje v spodnji levi kot, Ederson je branil.

V 84. minuti je Raphinha podal pred vrata, Bruno Guimaraes je streljal od blizu, toda njegov strel je nogometaš Kameruna blokiral.

Kamerunci so dobro igro v 92. minuti kronali z golom – Vincent Aboubakar je po predložku Jeroma Ngomaja Mbekelija v kazenski prostor z glavo meril v desni spodnji kot.

12-02 (G) Cameroon-Brazil( id: 3854601), Tekma v živo, Vse (goli, menjave, kartoni)
12-02 (G) Cameroon-Brazil( id: 3854601), Postave
12-02 (G) Cameroon-Brazil( id: 3854601), Statistika tekme
FIFA svetovno prvenstvo v nogometu 2022
# Reprezentace Št. tekem Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
Skupina G
1. Brazilija 3 2 0 1 3:1 6
2. Švica 3 2 0 1 4:3 6
3. Kamerun 3 1 1 1 4:4 4
4. Srbija 3 0 1 2 5:8 1

Prestižna zmaga Kameruna za slovo od SP-ja