in

Kakšno vreme nas čaka ob začetku prvega tedna novega leta?

Tudi začetek prvega tedna novega leta bo za ta čas še vedno precej topel. Vremenski vpliv na ljudi bo ugoden.

Danes bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Na jugozahodu bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Toplo bo. Zvečer in ponoči bo na Primorskem in Notranjskem oblačno, drugod bo delno jasno, več jasnine bo na vzhodu in severu Slovenije. Ponekod bo še pihal jugozahodnik. Jutranje temperature bodo v severni Sloveniji od 0 do 5, drugod od 6 do 12 stopinj Celzija.

Danes bo na vzhodu sončno, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem na jugozahodu bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo na severovzhodu okrepljen. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 15, na vzhodu do 17 stopinj. V torek se bo povsod pooblačilo, občasno bo ponekod rahlo deževalo. V sredo bo suho, oblačnost se bo čez dan trgala. V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno, več oblačnosti bo na zahodu, kjer lahko pade kakšna kaplja dežja. Znova bo zapihal jugozahodnik, še naprej bo za ta čas toplo.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Nad Slovenijo še naprej prihaja topel zrak

Nad južno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, nad severno in severozahodno Evropo pa obsežno ciklonsko območje. Z jugozahodnim vetrom k nam še naprej priteka za ta čas zelo topel zrak.

Ob severnem Jadranu in v Furlaniji-Julijski krajini bo oblačno, ponekod tudi megleno, v Gorskem Kotarju in Kvarnerju bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, po nižinah avstrijske Koroške bo zjutraj tudi nekaj megle ali nizke oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik, toplo bo.

Vremenski vpliv večinoma ugoden

Danes bo vremenski vpliv večinoma ugoden, le v krajih z oblačnim vremenom bodo najbolj občutljivi ljudje imeli značilne vremensko pogojene težave. V torek bo vremenski vpliv zmerno obremenilen. Pri občutljivih ljudeh se bo najpogosteje kazala kot povečan notranji nemir, razdražljivost, z manjšimi motnjami v spanju in hitrejšo utrujenostjo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.