in

Kakšne so prave barve predsedniških kandidatov in kandidatk

Danes prvo predsedniško soočenje v času uradne volilne kampanje na N1. Kaj zagovarja kateri od kandidatov? Kakšne so njihove prave barve?

Danes boste lahko na N1 spremljali prvo od štirih soočenje na N1 pred prvim krogom volitev za predsednika republike, ki bo 23. oktobra. Neformalna kampanja traja že več mesecev, zdaj pa je čas, da se med kandidati in kandidatkami pokažejo tiste ključne razlike, kar bo potem volilkam in volilcem olajšalo končno odločitev.

Foto : Žiga Živulovič jr./BOBO

V tokratnem, prvem soočenju bo voditelj Miha Orešnik spraševal tri kandidate in kandidatko. Se bodo razčistili nekateri pogledi? Soočili se bodo Nataša Pirc Musar, ki kandidira s podpisi volilcev, ima pa podporo Piratske stranke in Stranke mladih – Zeleni Evrope, Anže Logar, ki prav tako kandidira s podpisi volilcev, podpirata pa ga Slovenska demokratska stranka in Slovenska ljudska stranka, Miha Kordiš, kandidat Levice, in Janez Cigler Kralj, kandidat Nove Slovenije – Krščanskih demokratov. Soočenje si boste lahko ogledali ob 18h.

Trenutno sta na prvih dneh mestih po javnomnenjskih raziskavah Anže Logar in Nataša Pirc Musar. Na tokratnih predsedniških volitvah se bo sicer pomerilo sedem kandidatov in kandidatk.

V nadaljevanju volilne kampanje pa bomo imeli na N1 pred prvim krogom volitev še tri soočenja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

kdo kandidira na predsedniških volitvah
Kviz, predsedniški kandidati, komu ste najbolj podobni
Gregor Janežič
podkast lovec

 

Oznake