in

Izredna vladna novinarska konferenca še nocoj. Nas čaka popolno zaprtje države?

V kratkem bo sklicana vladna novinarska konferenca. Člani vlade namreč na Brdu pri Kranju razpravljajo o morebitnih ukrepih, s katerimi bi zamejili širjenje koronavirusa. Sprva so napovedovali, da se bo novinarska konferenca začela ob 20. uri, a so njen začetek preložili.

Vlada na seji odloča o naslednjih potezah za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom. Minister za zdravje Poklukar je dejal, da brez odpovedovanja in zamejevanja družbenega življenja v naslednjih dneh ne bo šlo, poročali pa smo že, da je po informacijah N1 pripravljen tudi sklep vlade o vnovični, že tretji razglasitvi epidemije.

Covid oddelek: bolnišnice

Po informacijah N1 je minister za zdravje Janez Poklukar zagovarjal popolni 10-dnevni lockdown, a je bil med ministri edini s tem stališčem. Strokovna skupina za covid-19 pa je po besedah njene vodje Mateje Logar sicer res naklonjena popolnemu zaprtju, za katero pa jim je bilo po njenih besedah povedano, da “nekako ne pride v poštev”. To, da bi vladi predlagali 10-dnevno popolno zaprtje države, pa je označila za “napako v zapisniku, ki še ni bil potrjen”.

Na novinarski konferenci, ki se bo začela po seji vlade, bodo sodelovali predsednik vlade Janez Janša, minister za obrambo Matej Tonin, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, minister za zdravje Janez Poklukar, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek in vodja posvetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar.

Novinarsko konferenco, ko se bo začela, boste lahko V ŽIVO spremljali na n1info.si.

 

Oznake