in

Dve leti in osem mesecev zapora zaradi streljanja v BTC-ju

Foto: Shutterstock

Strelski obračun, v katerega so bile vpletene tri osebe in v katerem sta bili poškodovani dve osebi, se je zgodil sredi dneva 17. septembra lani. Povod za sogajanje naj bi bil prepir med družinama zaradi prodaje hiše.

Na prvem predobravnavnem naroku sta obtožena 28-letni Roki Bajrić in njegov deset let starejši brat Mirsad Bajrić krivdo priznala, zato jima je v ponedeljek Okrožno sodišče v Ljubljani izreklo sodbo.

Oba obsojena sta zaradi povzročitve hude telesne poškodbe dobila leto in pol zapora, za povzročitev splošne nevarnosti pa je sodišče enemu dodelilo še eno leto, drugemu pa leto in štiri mesece zapora.

Po besedah sodnika Bernarda Tajnška je olajševalna okliščina njuno priznanje in iskreno obžalovanje. Po drugi strani pa je izpostavil, da ni šlo za naključni strel, temveč premišljeno dejanje.

Tretjemu vpletenemu 27-letnemu Valentinu Beganoviću, ki krivde ni priznal, pa tožilstvo očita kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Datum začetka sojenja še ni znan, poročajo mediji.