in

Dobrodelna prireditev OKS-a z ambasadorko Tino Maze

V živo

Letošnja ambasadorka prireditve je Tina Maze, ki ob Urbanu Laurenčiču tudi povezuje galavečer. Prenos je na TV Slovenija 2.

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS) je Fundacijo Miroslava Cerarja za podporo mladim obetavnim športnikom iz socialno šibkih okolij, ki so uspešni tudi v izobraževanju, ustanovil leta 2015. Od tedaj vsako leto tradicionalno pripravi dobrodelno prireditev. Pred dvema letoma so vzpostavili tudi program Botrstvo v športu, ki zagotavlja štipendije za mlade športnice in športnike, stare od 14 do 23 let.

Tokrat bo potekala tudi dobrodelna dražba 14 kosov oblačil Tine Maze, ki jih je ta nosila na olimpijskih igrah, na katerih je tekmovala (2002, 2006, 2010, 2014).

Miroslav Cerar, Tina Maze in Primož Roglič. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

“Izhajanje iz šibkejših okolij ustvarja močnejše karakterne značilnosti, ki so z mojega vidika pomembne za dosego uspeha. Prepričana sem, da so prav tisti, ki so že v otroštvu in mladosti izpostavljeni težavam, če jim uspe ‘preplavati’ najbolj turbulentna obdobja, močnejši kot tisti, ki ne čutijo pomanjkanja. Zato se mi zdi podpora, ki jo OKS namenja mladim športnikom iz šibkejših okolij, zelo pozitivna in sem z veseljem sprejela vlogo letošnje ambasadorke. Naj se že vnaprej zahvalim vsem, ki boste podprli ta večer in omogočili mladim športnikom pot s premagljivimi, in ne nepremagljivimi ovirami,” je v pričakovanju dogodka sporočila Tina Maze.

Lani je osrednji dogodek potekal na stadionu v Stožicah, kjer so pripravili dobrodelno nogometno tekmo med ekipama Tine Maze in Aleksandra Čeferina s številnimi zvenečimi imeni iz sveta nogometa in slovenskimi olimpijci. Zbrali so 120.000 evrov.