in

Dele Slovenije zajelo sneženje. Preverite, koliko snega bo zapadlo pri vas

Nekatere dele Slovenije je že zajelo močno sneženje. Zvečer so sneg dočakali tudi prebivalci prestolnice. Voznikom na Prometno-informacijskem centru priporočajo previdno vožnjo in upoštevanje prometne signalizacije.

Meteorolog Agencije RS za okolje (Arso) Blaž Šter je že zjutraj napovedal, da bo popoldne in zvečer dež marsikje prešel v sneg.

Opozoril je, da lahko zaradi južnega snega pride do prekinitev v oskrbi z elektriko, sploh na Koroškem in v višjih legah Štajerske. “Morda tudi na jugu, kamor se bo zvečer selilo močnejše sneženje – tam pričakujemo od 10 do 15 centimetrov snega,” je še dodal Šter.

V višjih legah na severu države bi lahko zapadlo tudi med 20 in 25 centimetrov snega.

Prognoza višine novozapadlega snega
Foto : Neurje.SI

Loading Poll…

Sneg tudi v prestolnici

Zvečer so močno sneženje dočakali tudi v Ljubljani. Prebivalci prestolnice so do zdaj lahko opazovali predvsem fotografije in videoposnetke z drugih koncev Slovenije, zdaj pa lahko v snegu uživajo (ali nad njim nergajo) tudi sami.

Na Obali medtem narašča gladina morja. Poplavljalo je že v Piranu, včeraj tudi v Izoli in Kopru. Gladina morja se bo ponovno dvigala do 21. ure zvečer ter v petek zjutraj med 6. in 9. uro. V tem času lahko morje poplavi nižje ležeče dele obale.

Zaradi snega in plužnih skupin je promet na posameznih avtocestnih odsekih in na nekaterih državnih cestah upočasnjen. Voznikom na Prometno-informacijskem centru priporočajo previdno vožnjo in upoštevanje prometne signalizacije.

V gorah medtem že vladajo prave snežne razmere. Na Soriški planini je zapadlo že pol metra snega. Predvidevajo, da bo smučišče začelo obratovati v soboto.

Nevarnost snežnih plazov v nadmorskih višinah nad 1800 metrov je znatna, opozarjajo na Arsu.

Oznake