in

Dalić: Voditi izbrano vrsto je največji privilegij

Spomin na leto 2018. Foto: EPA

Zlatko Dalić je reprezentanco prevzel oktobra leta 2017 in z njo slavil največji uspeh v njeni zgodovini. S svojimi varovanci je namreč leto pozneje na svetovnem prvenstvu v Rusiji postal podprvak.

Uvrščeni na naslednji SP
Hrvaška je na letošnjem evropskem prvenstvu pod vodstvom 55-letnega stratega izpadla v osmini finala proti Španiji, v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Katarju pa si je v skupini H, v kateri je igrala tudi Slovenija, s prvim mestom zagotovila neposredno uvrstitev na mundial. Ta bo prihodnje leto v Katarju med 21. novembrom in 18. decembrom.

Trikrat zapored na veliko tekmovanje
Dalić je prvi hrvaški selektor, ki je izbrani vrsti pomagal do uvrstitve na tri zaporedna velika tekmovanja. Obenem je v dveh izdajah lige narodov Hrvaška pod njegovim vodstvom ohranila status med elitno prvo skupino.

Ostaja(jo) na pravi poti
Ni večje časti od vodenja domače reprezentance. Četudi s tem pride ogromno pritiska in odgovornosti, je voditi izbrano vrsto največji privilegij za trenerja. Nikoli nisem razmišljal o tem, da ne bi nadaljeval zgodbe s HNS. Zadnjih nekaj mesecev me je dodatno prepričalo, da smo na pravi poti, v sebi pa čutim ogromno energije in ambicij, da s Hrvaško nadaljujemo lov na vidne rezultate in razveselimo navijače,” je v izjavi za javnost povedal Dalić.