in

Čančar prispeval devet točk k zmagi Denverja nad Phoenixom

Vlatko Čančar ob pokrivanju Duana Washingtona, ki je dve sekundi pred koncem zgrešil trojko za zmago Phoenixa. Foto: Reuters

25-letni Primorec je tekmo začel na klopi, na koncu pa je bil deležen precejšnje minutaže. Iz igre je zadel tri od šestih metov, od tega dve trojki. V zadnjih minutah je vpisal še podajo in ukradeno žogo. Minuto pred koncem je Čančar zadel prosti met za vodstvo s 105:103.

Najboljši strelec pri Zlatih zrnih je bil s 17 točkami Ish Smith, ki je tudi odločil dvoboj z uspešnim metom. Bones Hylandje prispeval 16 točk.

Pri Soncih je bil najučinkovitejši z 20 točkami Devin Booker, eno manj je prispeval Deandre Ayton.

V noči na sredo bo od Slovencev na pripravljalnih tekmah dejaven Goran Dragić s Chicagom, ki bo zaigral proti Milwaukeeju.

Še dve pripravljalni tekmi za Čančarja

Redni del Lige NBA se bo začel v noči z 18. na 19. oktober. Čančarjev Denver bo do takrat igral še pripravljalni tekmi z LA Clippersi in prvakom Golden Statom. Uvodno tekmo rednega dela bodo Nuggetsi igrali 20. oktobra pri Utahu, nato pa jih čaka pravo gostovanje pri prvakih v San Franciscu. Prvo domačo tekmo v Denverju bodo igrali v nedeljo, 23. oktobra, proti Oklahoma Cityju.