in

Čančar prispeval 9 točk k zmagi Denverja nad Phoenixom

Vlatko Čančar ob pokrivanju Duana Washingtona, ki je dve sekundi pred koncem zgrešil trojko za zmago Phoenixa. Foto: Reuters

25-letni Primorec je tekmo začel na klopi, na koncu pa bil deležen občutne minuteža. Iz igre je zadel tri od šestih metov iz igre, od tega dve trojki. Vpisal je še podajo in ukradeno žogo, slednji v zaključnih minutah. Minuto pred koncem je Čančar zadel prosti met za vodstvo s 105:103.

Najboljši strelec pri Zlatih zrnih je bil s 17 točkami Ish Smith, ki je tudi odločil dvoboj z uspešnim metom. Bones Hylandje prispeval 16 točk.

Pri Soncih je bil najučinkovitejši z 20 točkami Devin Booker, eno manj je prispeval Deandre Ayton.

V noči na sredo bo od Slovencev na pripravljalnih tekmah dejaven Goran Dragić s Chicagom., ko bodo zaigrali proti Milwaukeeju.

Še dve pripravljalni tekmi za Čančarja

Redni del Lige NBA se bo začel v noči z 18. na 19. oktober. Čančarjev Denver do takrat igra še pripravljalni tekmi z LA Clippersi in prvakom Golden Statom. Uvodno tekmo rednega dela Nuggetsi igrajo 20. oktobra pri Utahu, nato pa jih čaka pravo gostovanje pri prvakih v San Franciscu. Prvo domačo tekmo v Denverju igrajo v nedeljo, 23. oktobra, proti Oklahoma Cityju.