in

Beaver Creek, smuk (M): Vodi Mayer, Čater 85 stotink za njim

V živo
Trenutni vrstni red:          
 1. M. MAYER      AVT   1:40,29
 2. B. FEUZ      ŠVI   1:40,64
 3. D. PARIS      ITA   1:40,86
 4. R. COCHRAN SIEGLE ZDA   1:40,87
 5. D. HEMETSBERGER  AVT   1:40,98
 6. V. KRIECHMAYR   AVT   1:40,99
 7. M. ČATER      SLO   1:41,14

Na TV SLO 2 poteka prenos ženskih skokov iz Lillehammerja, medtem ko je neposredni TV-prenos moškega smuka na MMC TV! V nedeljo Beaver Creek gosti še četrto tekmo svetovnega pokala v štirih dneh – drugi smuk na sloviti in težki smukaški progi Birds of Prey.

Od Slovencev je prvi nastopil Martin Čater s številko 4. Po do takrat najhitrejšem uvodnem drsalnem delu je Štajerec dolgo držal stik z do tedaj najhitrejšim časom Beata Feuza, za katerim je na koncu zaostal za točno pol sekunde. Za Čatrom je najboljši čas postavil zmagovalec Lake Louisa Avstrijec Mattias Mayer.

Boštjan Kline, ki je bil na prvem smuku sezone (v Lake Louisu) zelo dober enajsti, ima številko 27. Nastopa še Miha Hrobat s številko 52.

Brez točk na prvih dveh tekmah

Na petkovem superveleslalomu je zmagal Aleksander Aamodt Kilde, ki tudi danes meri na najvišja mesta. Nastopil bo s številko 19. Foto: Reuters

Slovenci tako v četrtek kot v petek na superveleslalomu niso bili med dobitniki točk. Imeli so zelo dobre razmere, toda smučali so premalo odločno. “Fantje bodo morali resno premisliti in narediti v glavah premik,” je včeraj zagrmel trener reprezentance v hitrih disciplinah Gregor Koštomaj.

Kilde tri stotinke pred Odermattom, Slovenci znova brez točk

V preteklosti nihče od omenjene trojice na smukih v Beaver Creeku še ni dosegel odmevnega dosežka. Točke ima na tem ameriškem prizorišču le Boštjan Kline, ki je bil še najboljši 27. (leta 2015).

Poškodovani Jansrud vprašljiv za Peking
Norveški smučarski zvezdnik Kjetil Jansrud bi lahko izpustil zimske olimpijske igre februarja v Pekingu zaradi poškodbe kolena po hudem padcu na superveleslalomu v petek v Beaver Creeku. Kot so sporočili iz norveške smučarske zveze, si je Jansrud poškodoval križno in notranje stranske vezi v kolenu.

Zdravnik norveške reprezentance Marc Strauss je dejal, da je prezgodaj reči, ali bo potrebna operacija ali kako dolgo bo Jansrud odsoten. 36-letni Jansrud je po padcu na petkovi tekmi svetovnega pokala v Koloradu uspel sam prismučati po hribu navzdol, a se je pri tem držal za koleno. Olimpijski superveleslalomski prvak iz leta 2014 je rojaku Aleksandru Aamodtu Kildeju v petek čestital za zmago in se bo po navedbah zveze z ekipo vrnil domov v ponedeljek. Nadaljnje preglede kolena bo nato opravil v Oslu.

ALPSKO SMUČANJE – SVETOVNI POKAL (M)

BEAVER CREEK, sobotni smuk

Danes ob 19.00 (prenos na MMC TV):

Štartna lista:       
 1 J. CLAREY     FRA 
 2 R. COCHRAN SIEGLE ZDA 
 3 B. FEUZ      ŠVI 
 4 M. ČATER      SLO 
 5 M. MAYER      AVT 
 7 V. KRIECHMAYR   AVT 
 9 D. PARIS      ITA 
10 O. STRIEDINGER   AVT 
11 R. BAUMANN     NEM 
13 M. FRANZ      AVT 
15 A. SANDER     NEM 
16 C. INNERHOFER   ITA 
17 M. ODERMATT    ŠVI 
19 A. A. KILDE    NOR 
27 B. KLINE      SLO 
52 M. HROBAT     SLO