in

ACH Volley v osmini finala Pokala Challenge

Nikola Gjorgiev je bil igralec tekme. Foto: OZS

Odbojkarji ACH Volleyja so uspešno premagali prvo oviro v napovedanem pohodu na vrh Pokala Challenge. V Lvovu so še drugič premagali nevarno ukrajinsko ekipo, ki jim je na začetku povratne tekme kar malo pognala strah v kosti. A na koncu se je še enkrat pokazalo, da so Ljubljančani kakovostnejša ekipa, ki je nadaljevala svoj zmagoviti niz. Letos ACH še ni izgubil uradne tekme.

Že pred tednom dni Ljubljančani precej boljši
Prejšnjo sredo je v Ljubljani slovenska ekipa Ukrajince v vseh pogledih povsem nadigrala. Glede na videno, so bili redki, ki so verjeli, da bi jim Barkom v domači dvorani lahko zagrenil življenje. A očitno so domači v to verjeli ter tekmece na začetku presenetili. Z dobrimi servisi in blokom so Mladena Kašića, trenerja gostov, ki jim ni nikakor steklo v napadu, prisilili v menjave. Po njih so Ljubljančani vzpostavili ravnotežje, a začetnega zaostanka šestih točk niso mogli nadomestiti.

Ukrajinci zapravili zaključno žogo
Ukrajinci so z dobro igro nadaljevali tudi drugi niz. Večji del njega so bili v minimalnem vodstvu, imeli tudi zaključno žogo, a so jo tekmeci ubranili, v “podaljšku” pa prišli do izenačenja. Nato so se oddahnili, sprostili in začeli igrati bolj prepričljivo, predvsem pa udarneje servirati. Brez večjih pretresov in težav so dobili naslednja dva niza, tretjega predvsem zaradi bloka, z njim so dosegli kar osem točk, četrtega pa predvsem po zaslugi začetnih udarcev.

Gjorgiev najučinkovitejši igralec
Dvoboj blokerjev se je končal z izidom 18:18, zanimivo pa je, da jih je pri ACH pet dosegel poleg libera Janija Kovačiča najmanjši na igrišču Jure Okroglič. Po tri sta prispevala Alen Šket in Nemanja Mašulović. Najučinkovitejši igralec tekme je bil gostujoči korektor Nikola Gjorgiev, dosegel je 19 točk.

Ljubljančani se bodo v osmini finala merili s Steauo iz Bukarešte.

Pokal Challenge, 1/16-finala

Povratna tekma:
BARKOM Kažani Lvov – ACH VOLLEY 0:3
1:3 (20, -27, -17, -19)

Barkom Kažani Lvov: Djačkov 13, Ševčenko, Holoven, Naložnji 15, Koval 9, Žukov, Poliščuk 2, Dovhji 5, Kučer 12, Biber 4, Smoljar 12.

ACH Volley: Pernuš, Šket 12, Rutar, Mašulović 13, Todorović 3, Peruničić, Okroglič 8, Kovačič, Gjorgiev 19, Pokeršnik 4, Videčnik 6, Kök 4.