in

ZDA – Slovenija 27:20 (po prvi četrtini)

Aleksander Sekulić. Foto: EPA

Slovenija je v petek zvečer na zvezdniškem turnirju ob 100. obletnici španske košarkarske zveze igrala z aktualnimi svetovnimi in evropskimi prvaki Španci in izgubila z 79:99. Njen izkupiček v pripravah na SP sta dve zmagi proti Kitajski in Črni gori ter dva poraza z Grčijo in en s Španijo.

Dvoboj z ZDA izpušča Luka Dončić. Kapetan in najboljši igralec slovenske izbrane vrste je v drugi četrtini obračuna s Španijo dobil neugoden udarec, v reprezentančnem taboru pa tik pred odhodom na Japonsko ne želijo tvegati.

Za konec še tekma z Japonsko

Obračun s Španci razkril pomanjkljivosti v igri Slovenije

Slovenija bo v Azijo odpotovala v torek, v soboto ob 8.00 zjutraj po slovenskem času pa bo v Tokiu odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo z Japonsko, prvi nastop na svetovnem prvenstvu na Okinavi pa jo čaka 26. avgusta proti Venezueli.

Za mlado selekcijo ZDA, v kateri ni niti enega igralca z olimpijskih iger v Tokiu, je to druga od petih prijateljskih tekem pred SP-jem. Portoriko je premagala s 117:74, v Malagi se bo v nedeljo srečala s Španijo, nato pa jo v Abu Dabiju čakata še Grčija in Nemčija.

Selektor Steve Kerr, sicer glavni trener Golden State Warriors, je v ekipo, ki ima nalogo popraviti bled vtis in sedmo mesto s SP-ja 2019 na Kitajskem, povabil Paola Banchera (Orlando Magic), Mikala Bridgesa (Brooklyn Nets), Jalna Brunsona (New York Knicks), Anthonyja Edwardsa (Minnesota Timberwolves), Tyresa Haliburtona (Indiana Pacers), Josha Harta (New York Knicks), Brandona Ingrama (New Orleans Pelicans), Jarena Jacksona (Memphis Grizzlies), Cama Johnsona (Brooklyn Nets), Walkerja Kesslerja (Utah Jazz), Bobbyja Portisa (Milwaukee Bucks) in Austina Reavesa (Los Angeles Lakers).


PRIPRAVLJALNE TEKME, turnir v Malagi:

Sobota ob 21.30:
ZDA – SLOVENIJA
-:- (27:20, -:-, -:-, -:-)

Odigrano v petek:
ŠPANIJA – SLOVENIJA
99:79 (26:27, 25:14, 22:22, 26:16)
Aldama 18; Dončić 17, Prepelić in Blažič po 11, Tobey in Hrovat po 10 točk.