in

ZD Ljubljana: Na zdravnika se obrnite le, če imate akutno obolenje ali vročino

Zaradi izjemnega porasta pacientov obolelih s covidom-19, ki potrebujejo zdravstveno oskrbo, v Zdravstvenem domu Ljubljana prosijo vse k racionalni rabi zdravstvenih storitev. Na zdravnika naj se pacienti obračajo le v primeru akutnih obolenj in vročinskih stanj.

covid-19, koronavirus, brezplačno testiranje

V Zdravstvenem domu Ljubljana se v trenutni epidemiološki situaciji v ambulantah primarnega nivoja soočajo z izjemnim porastom pacientov obolelih s covid-19, ki potrebujejo zdravstveno oskrbo. Kot pojasnjujejo, navedeno zahteva takojšnje in stalno prilagajanje, da se lahko zagotavlja izvajanje neodložljivih zdravstvenih storitev za vse paciente ter sočasno dosledno izvajanje vseh ukrepov za zmanjšanje epidemije, kot so testiranja in cepljenje proti covidu-19.

“Posledično pozivamo in prosimo vse paciente k racionalni rabi zdravstvenih storitev. V naslednjih štirih tednih paciente zato prosimo, da se k zdravniku obračajo v primeru akutnih obolenj
in vročinskih stanj. Pacientom se vnaprej zahvaljujemo za strpnost, sodelovanje in njihov doprinos k temu, da bomo uspešno prebrodili te zahtevne in naporne razmere,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

Oznake