in

Zaradi velikega zanimanja na Jesenicah zmanjkalo cepiva

Na Jesenicah je danes na cepljenje proti covidu-19 prišlo veliko več ljudi kot v preteklih tednih. Zaradi izredno velikega zanimanja je v Zdravstvenem domu Jesenice zmanjkalo cepiva. Novo pošiljko odmerkov pričakujejo jutri.

Veliko zanimanje za cepljenje proti covidu-19 ni zaobšlo Jesenic. Vrsta za cepljenje se je po naših informacijah vila od vhoda v cepilni center v tamkajšnjem zdravstvenem domu do glavne Titove ceste, zaradi velikega interesa za cepljenje pa je v ZD Jesenice danes zmanjkalo cepiva proizvajalca Pfizer/BioNTech.

Kot nam je povedala prim. Marjeta Zupančič, je bilo današnje zanimanje za cepljenje neprimerljivo s prejšnjimi tedni. S prvim, drugim in poživitvenim odmerkom so danes cepili 670 ljudi, kar je bistveno več kot ob minulih četrtkih, ko je na cepljenje proti covidu-19 prišlo med 250 in 350 oseb.

Po besedah Zupančič so danes popoldne želeli dobiti več cepiva, a dobava v tako kratkem času preprosto ni bila mogoča. Bodo pa, kot je dejala, jutri predvidoma dobili 200 odmerkov, še več pa v ponedeljek. Termine cepljenja bodo nato organizirali skladno z zanimanjem.

ZD Jesenice cepljenje proti covidu-19 organizira v tamkajšnjem zdravstvenem domu in v Zdravstveni postaji Kranjska Gora.