in

Začetek skakalne zime 2021/22 s kvalifikacijami na Uralu

Anže Lanišek je na tekmi celinskega pokala spomladi 2015 postavil najdaljšo daljavo skakalnice “Štorklja” v Nižnem Tagilu – 142,5 m. Foto: EPA

43. sezona svetovnega pokala za smučarske skoke se tokrat začenja v Rusiji, natančneje na Uralu, le nekaj kilometrov vzhodno od geografske meje Evrope in Azije. Nižni Tagil je prva od 16 postal zime, v kateri skakalce čaka 28 posamičnih tekem, 5 ekipnih preizkušenj in 2 tekmi mešanih ekip.

Začetek kvalifikacij ob 16.30, tekmi ob 16.00

V Nižnem Tagilu skakalce pričakale prave zimske razmere

Prvi dve posamični tekmi sezone bosta v Nižnem Tagilu na skakalnici “Štorklja” (HS-134), v soboto in nedeljo ob 16.00. Tako kot današnje kvalifikacije, ki se začenjajo ob 16.30, si boste lahko vse tri dneve tekmovanja na Uralu ogledali v neposrednem prenosu na Televizija Slovenija 2 in MMC-jevem portalu.

Šesterica slovenskih orlov

Slovenijo na prvih dveh posamičnih tekmah zastopajo Anže Lanišek, Tilen Bartol, Timi Zajc, Cene Prevc in Lovro Kos ter Domen Prevc, ki je zadnji hip pred odhodom nadomestil brata Petra Prevca, ki je postal drugič oče. Selektor Robert Hrgota napoveduje uspešno zimo, v kateri naj bi imel prvi adut Lanišek več podpore reprezentančnih kolegov.

Sledijo Ruka in Wisla

Zadnja štiri leta se je zimska skakalna sezona začenjala v Wisli na Poljskem, zdaj pa zaradi boljših – pravih zimskih razmer na Uralu v Rusiji. Po Nižnem Tagilu skakalci letijo na Finsko, kjer bosta dve tekmi v Ruki (HS-142), zatem pa pride na začetku decembra na vrsto Wisla (HS-134) in nato standardno decembrsko ogrevanje za novoletno turnejo v Klingenthalu (KS-140) in Engelbergu (HS-140).

Smučarski skoki: oddaja pred sezono 2021/2022