in

Xavi ob predstavitvi požel ovacije navijačev

Sprejem, kot ga Camp Nou nameni le največjim nogometašem, redko pa trenerjem … Xavi je na trenerski klopi Barcelone nasledil Nizozemca Ronalda Koemana, ki ga je klub odpustil pred dobrim tednom dni po zelo slabem začetku sezone. Ta čas je na devetem mestu La lige. Xavi bo prvi trening vodil v torek. Foto: Reuters

Xavi že pozdravlja navijače: Camp Nou je bil vedno moj dom

41-letni Xavi je pogodbo podpisal do junija 2024. Ko je v družbi predsednika Barcelone Joana Laporta vkorakal na stadion Camp Nou, je bilo tam več tisoč navijačev, ki so navdušeno skandirali njegovo ime.

Navdušen sem. Barcelona je najboljši klub na svetu, trdo bomo garali za nove uspehe. Ne moremo sprejeti porazov in remijev, naš cilj je zmaga na vsaki tekmi,” je povedal Xavi in navijače pozval, naj še naprej spodbujajo katalonskega velikana: “Potrebujemo vas, še posebej, kadar smo v tako težkem položaju. Zdaj vas potrebujemo bolj kot kdaj koli.”

Ob slabih rezultatih so ekipo zdesetkale še poškodbe. Dolgemu seznamu poškodovanih (Pique, Pedri, Dembele, Agüero …) sta se pridružila še Ansu Fati (zaradi poškodbe mišice, ki jo je staknil ob sobotnem remiju v Vigu, bo počival vsaj štiri tedne) in Eric Garcia.

Xavi, ki je s svojim prejšnjim klubom, katarskim Al-Sadom, predčasno prekinil pogodbo, bo na trenerski lopi Barcelone debitiral 20. novembra na domači tekmi z Espanyolom. Prvi trening bo opravil v torek, ko bo zaradi reprezentančnih obveznosti manjkalo kar nekaj igralcev.