in

Vreme: pred nami precej jasna nedelja

Ponoči se bo razjasnilo. V nedeljo bo pretežno jasno, po kotlinah osrednje Slovenije bo zjutraj in dopoldne megla.

Ponoči se bo razjasnilo, burja na Primorskem bo ponehala. Ponekod po nižinah v notranjosti se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V nedeljo bo precej jasno, po kotlinah osrednje Slovenije bo zjutraj in dopoldne megleno. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal okrepljen severni veter. Jutranje temperature bodo od -9 do -4, v krajih z vetrom in ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 1 do 6, na Goriškem in ob morju okoli 10 stopinj Celzija.

V ponedeljek, torek in sredo bo na zahodu deloma sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Nad južno Italijo in južnim Jadranom je ciklonsko območje, nad srednjo Evropo in Alpami pa se krepi območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka k nam razmeroma hladen in postopno bolj suh zrak.

V nedeljo bo pretežno jasno. V krajih vzhodno od nas bo pihal okrepljen severni veter.

Kakšno bo vreme od 15. do 20. decembra

Nad Alpami bodo prevladovali severni višinski vetrovi. Z njimi bo tudi k nam v drugi polovici tedna pritekal postopno nekoliko toplejši zrak, še napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Kaže na suho vreme. Nastal bo temperaturni obrat. Na Primorskem in v višje ležečih krajih bo pretežno jasno in čez dan razmeroma toplo, po nižinah v notranjosti Slovenije pa bo bolj oblačno ali megleno in hladneje.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Oznake