in

Vlada na čelo Finančne uprave RS imenovala Ivana Simiča

Ivan Simič. Foto: BoBo

Simič je na predlog vlade kot vršilec dolžnosti direktorja finančno upravo prevzel maja letos, potem ko je vlada s položaja v. d. generalnega direktorja razrešila Simona Starčka. Takrat je Simič zagotovil, da jo namerava voditi zgolj pol leta, do izbire novega direktorja, in ne dlje, saj ima davčno svetovalno podjetje in se zaveda, da bi se lahko v tem primeru “konflikt interesov še bolj stopnjeval”.

Toda Simič si je na koncu očitno premislil. Prijavo na poseben javni natečaj je po pogovoru z ministrom za finance Andrejem Šircljem vložil tik pred iztekom roka, v začetku septembra, so takrat poročale Finance.

Posebna natečajna komisija je pregledala ponudbe in ministra za finance obvestila o primernem kandidatu za položaj generalnega direktorja, skladno s tem pa je Šircelj vladi za imenovanje na to mesto predlagal Simiča, so še sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Davčni svetovalec Simič je tedanjo Davčno upravo RS že vodil med letoma 2006 in 2008. Poleg njega so se sicer na natečaj prijavili še trije kandidati.