in

Večina dodatnih terminov za cepljenje v Ljubljani že zasedena

Po včerajšnjem navalu na večja cepilna mesta po državi so se v ZD Ljubljana odločili, da bodo odprli dodatne termine za cepljenje, tudi čez vikend. Na te termine se je treba naročiti, že jutro po odprtju terminov pa je s spletne strani razvidno, da jih je večina že zasedena.

Cepljenje proti covidu-19

Še pred začetkom cepljenja proti covidu-19 na Metelkovi ulici v Ljubljani je včeraj tam nastajala gneča, ki se je s časom samo še povečevala. Podobno je bilo tudi v ljubljanskem nakupovalnem središču Aleja, kjer cepljenje nudijo v kleti parkirne hiše, in pa na cepilnem mestu mariborskega zdravstvenega doma.

V ZD Ljubljana so se po očitno nepričakovanem navalu – čeprav je bilo zaradi spremenjenih priporočil glede tretjega odmerka in zaostrene epidemiološke slike povečano zanimanje pričakovati – odločili, da bodo odprli dodatne termine za cepljenje, tudi čez vikend. Tako so prvotnim dopoldanskim terminom dodali tudi popoldanske ter možnost cepljenja v soboto in nedeljo dopoldne. A na te se je bilo treba naročiti.

Odprli so jih po 12. uri in omogočili naročanje, pogled na spletno stran danes zjutraj pa razkriva, da je večina terminov že zasedena. Vmes se jih je nekaj sprostilo – to lahko pomeni, da so jih nekateri odpovedali ali pa so razpisali dodatne.

Dodatni termini
Foto : ZD Ljubljana

Očitno pa je veliko večje zanimanje za cepljenje s tretjim, ne s prvim odmerkom. V ZD Ljubljana so namreč včeraj do 12. ure cepili 436 oseb, od tega s prvim odmerkom samo 17, s tretjim pa 361. Dan prej so s prvim odmerkom cepili 154 ljudi, s tretjim pa 361.

Oznake