in

V nesreči na štajerski avtocesti umrl 23-letni potnik

Na štajerski avtocesti se je na območju Lukovice zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 23-letni potnik. Zaradi odstranjevanja posledic nesreče je zaprta avtocesta med med priključkoma Vransko in Lukovica v smeri Ljubljane, nastal je daljši zastoj.

Na avtocestnem odseku med Blagovico in Lukovico se je nekaj po 12. uri zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila ena oseba, in sicer 23-letni potnik v kombiju, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Po prvih podatkih je voznik kombija, ki je vozil v smeri Ljubljane, trčil v zadnji del tovornega vozila, ki se je pred njim ustavilo zaradi razmer v prometu. Trčenje v zadnji del tovornega vozila je bilo tako silovito, da je iz kombija padel potnik, ki je na kraju nesreče zaradi poškodb umrl. 27-letni voznik kombija pa je bil v nesreči lažje telesno poškodovan, so potek nesreče opisali na PU Ljubljana. Voznik tovornega vozila ni bil poškodovan.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili dežurni preiskovalna sodnica in tožilka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Nastal je zastoj

Zaradi odstranjevanja posledic nesreče je avtocesta med priključkoma Vransko in Lukovica proti Ljubljani zaprta, navaja portal Promet.si. Nastal je daljši zastoj, občasno pa zapirajo tudi predore.

Promet je preusmerjen na regionalno cesto Vransko – Trojane – Blagovica – Lukovica. Obvoz za osebna vozila je možen po regionalni cesti Šentrupert – Vransko – Kamnik, čez Tuhinjsko dolino ali po cesti Šentrupert – Vransko –Trojane – Izlake – Moravče – Krtina.

Oznake