in

V nedeljo potrdili več kot 1.200 primerov

V nedeljo so v Sloveniji opravili 2.958 PCR-testov in z njimi potrdili 1.282 primerov. Slovenija je po tedenskem povprečju novih okužb na milijon prebivalcev že včeraj osvojila neslavno prvo mesto na svetu.

Včeraj so pristojni opravili 2.958 PCR-testov in potrdili 1.282 primerov okužbe. Delež pozitivnih testov je znašal 43,3 odstotka. Število aktivnih primerov se je povzpelo na 36.611 primerov.

Z današnjim dnem so sicer začeli veljati strožji ukrepi glede izpolnjevanja pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani), nošenja mask, javnega zbiranja, odpiralnega časa gostinskih lokalov. Naslednji ponedeljek, 15. novembra, pa se spreminjajo tudi pravila o režimu samotestiranja za šolarje in dijake, ki bo zdaj obvezno.

Število potrjenih primerov na 100 tisoč prebivalcev v zadnjih 14 dneh znaša 1.735, v zadnjih sedmih dneh pa se je povprečje novih primerov povzpelo na 2.862.

Slovenije je sicer včeraj po podatkih Our Wotld in Data skočila na prvo mesto po število potrjenih primerov v enem tednu ne le v Evropi, ampak na svetu.

Oznake