in

V Ljubljani gostuje Virtus s Teodosićem in Belinellijem

Marco Belinelli in Miloš Teodosić spet gostujeta v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com

Bolonjčani imajo praktično isto postavo kot prejšnjo sezono, le da je na klopi namesto Aleksandra Đorđevića prekaljeni Sergio Scariolo. Italijani imajo le en cilj – osvojiti Evropski pokal in se uvrstiti v Evroligo. Tak načrt so imeli tudi lani, a jih je nato v polfinalu nepričakovano zaustavil Unics iz Kazana.

Okostje Virtusa poleg Teodosića sestavljajo Marco Belinelli, Alessandro Pajola, Niccolo Mannion, Ekpe Udoh, Kyle Weems … Italijani v prejšnji sezoni niso v skupinskem delu doživeli niti enega poraza (16:0). Med drugim so dvakrat premagali tudi Cedevito Olimpijo, v Ljubljani po razburljivem dvoboju po podaljšku (98:108).

Letos so v Evropskem pokalu izgubili dvakrat na petih tekmah, tako da bodo v Ljubljani igrali s precejšnjim motivom.

Virtus je favorit, zagotovo tudi eden od glavnih favoritov za osvojitev tega tekmovanja. Mi nimamo kaj izgubiti, a moramo biti boljši, kot na zadnjih tekmah. Moramo igrati energično in veliko bolj samozavestno. Tekma z Italijani zagotovo ne bo lahka, ampak hkrati gre za obračun, kjer ni takšnega pritiska, zato se lahko, po domače, razletimo in pokažemo, da imamo kakovost, kar zadnje čase ne kažemo. Imamo smolo. Nekatere stvari delamo dobro, toda moramo biti veliko boljši. Virtus ima v svojih vrstah Marca Belinellija in Miloša Teodosića, najboljša igralca italijanske ekipe, odlično strelca. Ne smemo pa pozabiti tudi na ostale igralce, ki so resnično vrhunski in so med drugim igrali tudi v Evroligi in Ligi NBA,” je tekmo napovedal trener Jurica Golemac.

Cedevita Olimpija je med reprezentančnim premorom rahlo prevetrila ekipo in pripeljala Alena Omića in Yogija Ferrella. Odšla sta Žiga Dimec in Jackie Carmichael. Spremembe niso prinesle želenega dviga. Ljubljančani so v nedeljo izgubili proti zadnji ekipi Lige ABA Zadru.

Podoben scenarij kot v regionalni ligi se jim dogaja tudi v Evropskem pokalu, kjer so po dveh zmagah doživeli tri poraze zapored.

EVROPSKI POKAL
SKUPINA B, 6. krog

Sreda ob 18.30:
PROMITHEAS PATRAS – BUDUĆNOST
Ob 20.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – VIRTUS BOLOGNA
Ob 21.00:
GRAN CANARIARATIOPHARM ULM

Odigrano v torek:
JL BOURGBURSASPOR 95:65
REYER VENEZIA VALENCIA 67:81

Lestvica:              
VALENCIA        6 4 2  26 10
GRAN CANARIA      5 4 1  43 9
BUDUĆNOST       5 4 1  38 9
VIRTUS BOLOGNA     5 3 2  30 8
JL BOURG        6 2 4  5 8
REYER VENEZIA     6 2 4 -12 8
BURSASPOR       6 2 4 -42 8
RATIOPHARM ULM     5 2 3 -24 7
CEDEVITA OLIMPIJA   5 2 3 -26 7
PROMITHEAS       5 2 3 -38 7