in

V Klingenthalu med orli Kos namesto Jelarja

V Klingenthalu se bodo skakalci pomerili na dveh posamičnih tekmah svetovnega pokala. Ob Petru Prevcu, Timiju Zajcu, Anžetu Lanišku in Domnu Prevcu bo v ekipi prvič to zimo tudi Kos.

“Lovro je v zadnjem obdobju prikazal dobre skoke na treningu. V letošnji sezoni skušamo treninge še bolj prepletati med A- in B-ekipo zato, da je prehod iz ene v drugo čim lažji. Ob velikem številu kakovostnih skakalcev, ki jih imamo, in zaradi zmanjšane kvote v svetovnem pokalu se bodo rotacije dogajale skozi vso sezono,” je odločitev o menjavi Jelarja s Kosom pojasnil Robert Hrgota.

Lovro Kos je lani končal na skupno 22. mestu v svetovnem pokalu, kjer bo letos prvič nastopil v Klingenthalu. Foto: Reuters

Osredinjeni na opremo

Kot je dodal za Smučarsko zvezo Slovenije, so se po vrnitvi s severa posvetili pregledu opreme. “Ko smo prišli iz Skandinavije, smo se za nekaj časa zaprli v laboratorij, kjer smo se ukvarjali z opremo. Opravili smo tudi kondicijsko vadbo, enkrat pa smo skakali v Kranju.”

V Ruki in Lillehammerju so bili Avstrijci in Nemci razred zase ter so močno odstopali od tekmecev, pri čemer so to pojasnjevali z zdaj nerazkritim tehnološkim prebojem.

Po tekmah v Klingenthalu sledi tradicionalna generalka za novoletno turnejo v Engelbergu v Švici, kjer bodo s sezono nadaljevale tudi smučarske skakalke.

V Liilehammerju se ta konec tedna začenja nova sezona celinskega pokala. Glavni trener B-ekipe Igor Medved bo na Norveškem in Finskem (Lillehammerju sledi še Ruka) računal na Žaka Mogela, Maksima Bartolja, Matijo Vidica, Roka Oblaka, Jana Bombeka in Marka Hafnarja.