in

Umrl je pevec narodne glasbe Marinko Rokvić

V 68. letu starosti je umrl srbski pevec Marinko Rokvić. Bil je eden najboljših pevcev narodne glasbe.

“Z veliko žalostjo javnost obveščamo, da je danes zjutraj po hudem boju z rakom trebušne slinavke umrl naš ljubi mož, brat, oče in dedek Marinko Rokvić. Družina v tem izredno težkem trenutku prosi, da spoštujete njeno zasebnost. Podrobnosti o datumu pogreba bodo objavljene naknadno,” je v objavi za javnost zapisala družina preminulega pevca.

Eurojackpot

Kot piše N1 Srbija, je bil Rokvić rojen leta 1954 v mestu Bosanski Petrovac. Po končani osnovni šoli je prišel v Beograd, kjer se je želel vpisati v glasbeno šolo. Vsa mesta so bila že zapolnjena, razen na oddelku za klarinet, zato se je odločil za elektrotehniško šolo in se pridružil kulturno-umetniškemu društvu “Nikola Tesla”, v katerem je pel.

Svojo prvo ploščno je posnel leta 1974. Tri leta pozneje je s pesmijo Momak veseljak postal znan na festivalu Ilidža, leto pozneje pa je posnel še eno od uspešnic, ki je zaznamovala njegovo kariero – Zanela me svetla velikoga grada. Kmalu nato je posnel še nekaj uspešnic – Snegovi beli opet veju in Da volim drugu ne mogu, ki je dosegla 600 tisoč prodanih plošč.

V svoji večdesetletni karieri je zapel številne pesmi, izdal 21 studijskih albumov in pridobil status enega najboljših pevcev narodne glasbe. Med bolj poznanimi hiti so tudi pesmi Skitnica, Svađalice moja mala, Potražiću oči zelenije, Polomio vetar grane, Jedina moja, Ti za ljubav nisi rođena, Ljubav stara srce para, Tri u jednoj.

Oznake