in

Tudi po nižinah bo snežilo: poglejte, kakšno vreme nas čaka

Ponekod po državi že sneži. Do večera bo dež povsod po notranjosti države prešel v sneg. Promet na cestah po državi za zdaj poteka brez težav.

Ponekod po Sloveniji je že začelo snežiti. Do večera bo dež povsod v notranjosti prešel v sneg. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, na Štajerskem in v Prekmurju pa severovzhodni veter. Temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem do okoli 7 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Promet na cestah po državi za zdaj poteka brez težav. V večjem delu Slovenije dežuje, ceste pa so ponekod tudi zasnežene. Vozite previdno, s prilagojeno hitrostjo in povečano varnostno razdaljo. Ponekod megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, opozarjajo na prometno-informacijskem centru.

Biccari

Ponoči bodo padavine ponehale

Ponoči bodo padavine ponehale, na zahodu se bo proti jutru že jasnilo. Po nekaterih nižinah bo megleno. Jutranje temperature bodo od -5 do 1, na Primorskem od 2 do 5 stopinj Celzija. Jutri se bo postopno zjasnilo, ponekod po nižinah pa bo ostala megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija, napovedujejo na Arso.

V sredo zvečer nova pošiljka padavin

V torek bo pretežno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. V sredo se bo po jasnem in ponekod meglenem jutru čez dan od zahoda pooblačilo. Zvečer bodo v zahodni polovici Slovenije že manjše padavine, ki se bodo v noči na četrtek okrepile in razširile na vso državo. Ob morju bo pihal jugo.

Sneg povzroča težave na avstrijskem Koroškem

Močno sneženje danes povzroča težave na avstrijskem Koroškem,. Zgodilo se je več nesreč, med drugim je v Celovcu avtobus trčil v snežni plug, pri čemer je k sreči nastala le gmotna škoda. Zaradi obilnega sneženja po vsej deželi prihaja do izpadov elektrike, na večini višje ležečih cest pa so zaradi snega potrebne snežne verige. Po napovedih naj bi sicer zvečer prenehalo snežiti. (STA)

Oznake