in

Tudi Nemčija dosegla neslavni rekord okužb

Koronavirus se zelo hitro širi tudi v Nemčiji, kjer vlada Angele Merkel, ki se poslavlja, ni (še) sprejela ostrejših protikoronskih ukrepov. V državi so zabeležili najvišjo sedemdnevno incidenco okužb na 100.000 prebivalcev doslej.

Nemčija beleži rekordno sedemdnevno incidenco potrjenih okužb s koronavirusom na 100.000 prebivalcev. Ta zdaj po podatkih Inštituta Roberta Kocha (RKI) znaša 201,1 in je tako najvišja od začetka pandemije, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Davi objavljene številke so občutno višje, kot so bile minuli teden, ko je sedemdnevna incidenca denimo v četrtek znašala 154,5. Teden dni pred tem je bila še pri 130,2. Dosedanji rekord, ki je bil zdaj presežen, so sicer v Nemčiji zabeležili 22. decembra lani ob vrhuncu drugega vala epidemije, ko je incidenca znašala 197,6.

Razprava o tem, kaj bo prinesel četrti val in s kakšnimi ukrepi ga zajeziti, se tako tudi v Nemčiji zaostruje, tako na ravni politikov kot tudi zdravstvene stroke. Ministrska ekipa kanclerke Angele Merkel je v odhajanju in v času koalicijskih pogajanj o oblikovanju nove vlade po septembrskih volitvah ni želela sprejemati radikalnejših odločitev. A tem pogajanjem za zdaj ni videti konca in vse bolj se nakazuje, da nove vlade še ne bo tako kmalu, piše dpa.

Precepljenost proti covidu-19 v Nemčiji medtem ostaja pod 70 odstotki, zaradi česar se vrstijo pozivi pristojnih k cepljenju.

Oznake