in

Tudi bon21 naj bi veljali do konca junija

Foto: Zajem zaslona

Letošnji boni so za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi zaživeli sredi julija, do 22. novembra pa so jih državljani unovčili polovico. Porabljena vrednost je znašala 96,2 milijona evrov, neporabljenih je še za 95,9 milijona evrov.

Vlada prav tako predlaga podaljšanje lanskih bonov, namenjenih pomoči turističnemu sektorju. Ta predlog je vključila v predlog najnovejšega zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje epidemije in omilitev njenih posledic, ki že čaka na obravnavo v DZ-ju. Medtem je za podaljšanje letošnjih bonov po navedbah ministra za finance Andreja Širclja dovolj vladni sklep.

Tako kot lanski turistični boni naj bi tudi letošnji veljali do 30. junija prihodnje leto.

Vlada bo sprejela tudi pravila, ki bodo veljala na novoletnih sejmih. Ministre za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je napovedal, da bo tudi zunaj veljalo pravilo PCT.

Za delovanje fiskalnega sveta

Sicer bodo ministri obravnavali tudi predlog dopolnitve zakona o fiskalnem pravilu. Ta odpravlja pravno praznino in omogoča nemoteno delovanje fiskalnega sveta v primeru, ko novi člani fiskalnega sveta še niso imenovani, dotedanjim članom fiskalnega sveta pa poteče mandat, so navedli v vladnem uradu za komuniciranje.