in

Trik, s katerim se boste za vedno znebili miši

Imate v hiši ali stanovanju težave z mišmi? Preprosto, za vedno se jih lahko znebite s pomočjo ene rastline – poprove mete.

Letos imamo v Sloveniji “mišje leto”, saj beležimo tudi veliko število okužb z mišjo mrzlico. Do oktobra so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) zabeležili že 562 primerih mišje mrzlice, kar je veliko več kot lani. Med vsemi obolelimi jih je 240 potrebovalo bolnišnično zdravljenje, ena oseba pa je umrla, so za STA povedali na NIJZ.

Nikomur ni prijetno, če ima v svojem domu miši. A k sreči obstaja učinkovita metoda, s katero se jih lahko za vedno rešimo. To lahko naredimo s poprovo meto. Miši se namreč pri gibanju večinoma zanašajo na vonj, ne toliko na vid. Ker pa ta rastlina vsebuje sestavine, ki dražijo nosno votlino, je miši ne marajo, piše N1 Hrvaška.

Miši se lahko s pomočjo poprove mete znebimo na dva načina. Poprovo meto lahko posadite v okolici hiše in tako miši ne bodo prišle blizu. Drugi način pa je olje poprove mete, ki ga poškropite v kotih, kjer bi lahko bile miši.

Oznake