in

Tokić in Jorgić bosta v Laškem ob 17.00 lovila četrtfinale

Darko Jorgić je trenutno 23. igralec svetovne lestvice. Foto: www.alesfevzer.com

Najboljša Slovenca sta v četrtek navdušila v Treh lilijah z zanesljivima zmagama s 3:0. “Nikoli nisem pretirano razpredal o tem kaj pomeni svetovna lestvica v namiznem tenisu, saj je bila zelo realna. Zdaj s tem covidom in s pomanjkanjem turnirjev pa je to daleč od realnosti. Že pred tednom dni sem vam razlagal, da igram dober namizni tenis in da lahko igram z vsakim. Res je neverjetno, da bom tudi na tem turnirju moral nastopiti proti prvemu nosilcu, Kitajcu Linu. Ampak očitno tako mora biti in želim si da tokrat pokažem še več kot prejšnji teden. Morda bom šel celo po poti mojega klubskega kolega Drinkhalla, ki je prejšnji teden Lina ustavil prav v 2. krogu,” je po bliskoviti zmagi povedal Tokić, ki bo kot na prvem turnirju zdaj znova izzval prvega nosilca, Kitajec Gaojuana Lina, sicer sedmega igralca sveta.

Tokić se je uspel zbrati po trčenju na avtocesti

Jorgić je prvi turnir v Laškem prejšnji teden izpustil, takoj pa ob vrnitvi na domač teren navdušil. V zadnjih dveh nizih je prvemu nosilcu kvalifikacij Francozu Canu Akkuzuju dopustil le devet točk. Zdaj bo igral z Indijcem Sathijanom Gnanasekeranom, 37. igralcem sveta.

Nemki premočni za slovensko dvojico Stražar/Paulin

Katarina Stražar in Lea Paulin sta nastope v Laškem med dvojicami končali v četrtfinalu. Potem ko sta v četrtek premagali švedski par za preboj v četrtfinale, sta tokrat klonili proti ekipnima evropskima prvakinjama iz Cluja. Nemki Sabine Winter in Nina Mittelheim sta zmagali s 3:1. Stražar in Paulin sta nemški dvojici odščipnili niz, ko sta po dveh poskrbeli za izenačenje na 1:1, nato pa sta Winter in Mittelheim zanesljivo dobili naslednja dva niza in zmagali s 3:1 (11, -7, 1, 5). To je bil obenem zadnji slovenski ženski namiznoteniški nastop na mednarodni sceni letos, saj Slovenk na bližnjem svetovnem prvenstvu v ZDA ne bo.

V živo