in

Tihotapca nezakonitih prebežnikov ustavil šele stinger, nato je peš pobegnil

Avtomobil je ustavil šele bodičast trak. Foto: Policija

Z novomeške policijske postaje so sporočili, da so v sredo malo pred 22. uro na območju Čateža ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila Alfa romeo romunskih registrskih oznak.

oznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo po avtocesti. Zaradi suma tihotapljenja ljudi so ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, upočasnjevali promet, vendar je nadaljeval z vožnjo, sunkovito spreminjal smer in vozil tudi 180 kilometrov na uro.

Pri predoru Leščevje so policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil (t. i. stinger ali bodičasti trak), ki je preluknjal pnevmatike avtomobila in vozniku preprečil nadaljnjo vožnjo. Voznik je nato zpustil vozilo in peš pobegnil.

Policisti še vedno izvajajo aktivnosti za njegovo izsleditev, iskali so ga tudi vodniki službenih psov, teren so pregledovali s pomočjo helikopterja.

Ob tem so ugotovili, da je osumljenec prevažal pet državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Avtomobil, s katerim je voznik tihotapil tujce so zasegli, postopki z državljani Iraka pa še potekajo, so še sporočili.

Novomeški policisti so sicer ponoči pri Drašičih ustavili tudi voznika osebnega avtomobila Peugeot 3008 italijanskih registrskih oznak in ugotovili, da 28-letni državljan Ukrajine prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.