in

Tako Košir kot Mastnak na jugu Urala izpadla v četrtfinalu

Tim Mastnak je napovedal uspešno sezono, katere vrhunec so zimske olimpijske igre v Pekingu sredi februarja. Foto: EPA

Tim Mastnak se je v osmini finala oddolžič Mauriziu Bormoliniju za lanski poraz v 1. krogu izločilnih bojev v Banojah, ko je bil Italijan boljši za pičlo stotinko sekunde. Tokrat je imel 30-letni Celjan zgoraj majhno prednost, ki pa je do cilja narasla kar na 1,15 sekunde. V četrtfinalu je nato Mastnaka izločil Nemec Stefan Baumeister, ki je bil 45 stotink hitrejši od Slovenca.

Košir ne zre samo v Peking, ampak tudi v Torino

Prvi tekmec Žana Koširja je bil Rus Igor Slujev, lani v Banoju drugi. Rus je v zgornjem delu vodil za 23 stotink, a je Košir v spodnjem delu nadoknadil zaostanek in za 28 stotink premagal Slujeva. V četrtfinalu je Koširja čakal naslednji Rus – Andrej Soboljev, ki je bil nato skoraj za sekundo (0,94) boljši od starega znanca iz Slovenije.

Z izpadom obeh najboljših slovenskih deskarjev v četrtfinalu, ni bilo nič od potencialnega polfinalnega obračuna Košir – Mastnak.

Na prvi preizkušnji je slavil Korejec Sangho Lee, v velikem finalu je premagal Nemca Stefana Baumeisterja. Tretji je bil Rus Andrej Soboljev.

V ženski konkurenci se zmage veseli Rusinja Sofija Nadiršina, za njo sta se zvrstili Nemki Ramona Theresia Hofmeister in Karolin Langenhorst.


PARALELNI VELESLALOM, Banoje

Izločilni boji (M)

Izločilni boji (Ž)

Kvalifikacije (M), izidi