in

Stanje v bolnišnicah: 735 hospitaliziranih, med njimi tudi dojenček

Po več kot 4.500 potrjenih primerih včeraj število aktivnih okužb še naprej vztrajno raste, zaskrbljujoče hitro pa se polnijo tudi bolniške postelje. Samo v sredo so sprejeli 130 novih bolnikov, tako da je trenutno hospitaliziranih 735 ljudi, kar 169 v intenzivni terapiji. Najmlajši bolnik na navadnem covidnem oddelku je dojenček, na intenzivni negi pa 21-letnik.

Vodja strokovne skupine Mateja Logar

Že drugi dan zapored je bila presežena meja največjega potrjenega števila okužb doslej – v torek 3.456, včeraj 4.511. Žal pa prav tako hitro raste zasedenost bolniških postelj.

Hospitaliziranih je že 735 ljudi, samo včeraj pa so jih na novo sprejeli 130. V intenzivni terapiji je 21 novih bolnikov, skupaj že 169 ljudi. Ventilator jih potrebuje 134. Še osem ljudi je v bolnišnici umrlo.

Po uradnih vladnih podatkih je najmlajši bolnik, hospitaliziran na covidnem oddelku, še dojenček, najmlajša oseba na intenzivni negi pa ima 21 let.

Luka Renko iz ekipe sledilnika je na družbenem omrežju Twitter opozoril, da kar 12-odstotna rast novih primerov ne pomeni nič lepega za zasedenost bolniških postelj. “In ne vem, če si povsem predstavljamo, kaj je dnevno sprejeti 130 novih covidnih pacientov na oddelek,” je še zapisal.

Iz podatkov je razvidno, da so pred tremi tedni v enem dnevu sprejeli 36 bolnikov, pred dvema tednoma 47, pred enim pa 87.

Oznake