in

SP (Ž), 2. krog: Slovenija – Francija 0:6 (12′)

V živo

Prvi napad je pripadel Slovenkam, ki pa so ga zapravile in Francozinje so s hitrim protinapadom prek Laure Flippes povedle. Serija napak Slovenije se je nadaljevala in olimpijske prvakinje so po prvih 5 minutah vodile s 4:0, brez vratarke Amre Pandžić pa bi bila razlika še občutno višja.


Sanjski štart (kot že nekajkrat)

Ana Gros, ki nasprotnice dobro pozna (dolgo je igrala v Franciji), bo poskušala čim večkrat zatresti francosko mrežo: “Zavedamo se, da bo tekma tudi fizično zelo naporna, a že večkrat smo dokazale, da lahko igramo tudi proti najboljšim.” Foto: www.alesfevzer.com

Na petkovi uvodni tekmi skupinskega dela so Slovenke premagale Črnogorke kar z 28:18, z disciplinirano obrambo in učinkovitim napadom tekmicam niso pustile dihati. Nocoj bo gotovo drugače, na nasprotni strani bodo olimpijske prvakinje iz Tokia in dvakratne svetovne prvakinje iz leta 2003 in 2017 ter evropske prvakinje iz leta 2018.

Lani na EP-ju poraz za 10 golov

Francozinje (v ekipi sta tudi dve igralki Krima – Allison Pineau in Oceane Sercien Ugolin) so prve favoritinje letošnjega SP-ja, svojo moč pa so potrdile že na prvi tekmi, na kateri so Angolke premagale s 30:20. Podobno nemočne so bile Slovenke lani na evropskem prvenstvu v Herningu, kjer je Francija zmagala s 27:17.

Adžić: Navdušenja je konec, zdaj smo se že posvetili Franciji

Veliko lepši je spomin na svetovno prvenstvo 2017, ko je Slovenija Francijo v predtekmovanju premagala s 24:23.

Selektor Slovenije Dragan Adžić je prepričan, da imajo njegove varovanke še ogromno rezerv, Francozinj pa se ne boji. “Vedno je veliko zadovoljstvo, da lahko igraš proti olimpijskemu prvaku. Želim si, da bi tako to doživela tudi naša dekleta. Slovenska reprezentanca ima proti francoskim tekmicam tako pozitivne kot negativne izkušnje. Tudi sam sem se v preteklosti vedno z veseljem pripravljal na njih. Verjamem, da lahko nekatere slabše stvari v naši igri proti Črnogorkam popravimo.”


25. SVETOVNO PRVENSTVO V ROKOMETU (Ž)

ŠPANIJA 2021

SKUPINA A, Granollers, 2. krog, nedelja ob 18.00:
SLOVENIJA – FRANCIJA

Ob 20.30:
ČRNA GORA – ANGOLA

3. krog, torek ob 18.00:
ANGOLA – SLOVENIJA
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Ob 20.30:
FRANCIJA – ČRNA GORA

Vrstni red: Francija in Slovenija po 2, Angola in Črna Gora 0.