in

Sneg povzroča preglavice v Srbiji

V Srbiji močno sneženje povzroča velike preglavice v prometu. Številni kraji so ostali brez električne energije. Podžupan meščane prosi za potrpljenje.

Velik del Srbije je zajelo močno sneženje, zaradi česar imajo po državi velike preglavice v prometu, številni kraji so ostali brez električne energije. Tudi v Beogradu je obilna snežna pošiljka povzročila prometne zastoje, marsikje je obtičal javni prevoz.

protesti srbija

Mesto Beograd je v celoti pripravljeno na zimo, je dejal beograjski župan Zoran Radojičić in poudaril, da je pripravljenih 16.000 ton soli in 2.000 ton kamnitega agregata, ki ga bodo po potrebi posipali po ulicah.

Podžupan Beograda Goran Vesić pa je meščane zaprosil za potrpljenje.

Kot še poroča srbska tiskovna agencija Tanjug, je snežiti začelo že ponoči, ponekod je zapadlo do pol metra snega.

Zaradi snega težave v prometu

Zaradi velike količine novozapadlega snega je bil moten promet na cesti od Novega Pazarja proti Tutinu in magistralni cesti Novi Pazar-Sjenica.

Težak sneg je polomil številne električne drogove. Brez električne energije so med drugim ostali v višjih predelih občine Lučani in Čačku.

Ekipe elektrodistributerjev so na delu, dostop do okvarjenih daljnovodov pa ovira moker in težek sneg, so sporočili.

V glavnem mestu Beograd so imeli zjutraj težave na devetih linijah javnega prevoza. Mestno komunalno podjetje je na ulice poslalo več sto delavcev, ki čistijo ulice.