in

Slovenska ekipa po odmeven rezultat v Ligi NLB Wheel

V minuli sezoni, ki jo je zaznamoval covid-19, so košarkarji na vozičkih sezono odigrali in sklenili na odmevnem turnirju v Kamniku, kjer je pečat dogodku dal tudi neposredni prenos ene od tekem na TV Slovenija. V novi sezoni se vsi nadejajo, da jim jo uspe izpeljati, kot so jo vajeni. “Veseli smo, ker se vračamo v ustaljene tirnice turnirskega sistema skozi celo sezono. Kljub težkim časom zaradi pandemije, se nam je uresničila želja po nadaljevanju lige v »normalnem« tekmovalnem sistemu, s katerim smo se identificirali 13 let. Prepričan sem, da je pred nami izvrstna sezona Lige NLB Wheel. V ligi smo skupaj z organizatorji turnirjev poskrbeli v prvi vrsti za varnost vseh udeležencev, vsi turnirji pa bodo odigrani v skladu s priporočili in navodili pristojnih ustanov v posamezni državi. Tekmovanje začenjamo v Beogradu. Vsaka sezona je izziv, a s stališča športnika je bistveno, da tekmovanje poteka in da igramo,” je pred prvim krogom povedal vodja lige Gregor Gračner.

“V tej sezoni smo veseli, ker se nam je pridružila ekipe iz Črne gore. Slovenijo zastopa Parasport Slovenia, ki je dejansko reprezentanca. Ob tem velja izpostaviti dobro in pohvale vredno prakso iz Srbije, kjer je tamkajšnji evroligaš Crvena zvezda pod svoje okrilje vzel udeleženca naše lige KKK Singidunum Crvena zvezda, kar je velik plus predvsem za košarko na vozičkih, ki bo zahvaljujoč renomeju, ki ga ima Crvena zvezda, dobila še več pozornosti. V ligi letos ni ekip iz Bosne in Hercegovine, a verjamem, da bodo prihodnje leto spet z nami,” je dodal Gračner.

Tekmovanje bo potekalo po turnirskem sistemu, prvi je v Beogradu (20.11.), potem pa si sledijo Zadar (19.12.), Podgorica (5. 3. 2022), Zagreb (10. 4. 2022) in turnir v Sloveniji, ki bo 14 maja 2022. Prvak bo ekipa, ki bo na petih turnirjih zbrala največ točk. Svoje ambicije ima tudi slovenska ekipa, ki jo vodi trener Žiga Kobaševič: “Skozi sezono bomo šli tekmo po tekmo, cilj na vsaki tekmi pa je zmaga. Ne glede na to, da v ligi ne nastopajo ekipe iz BiH, bo liga močna, saj so se na ta račun okrepile ostale sodelujoče ekipe. Mi si želimo prikazati našo značilno igro, s katero verjamemo, da lahko v ligi posežemo visoko. S svojo mladostjo, hitrostjo in igrivostjo smo lahko trn v peti za vsako ekipo, v kolikor pa ne bomo pravi, nas lahko premaga vsak.” Kapetan ekipe je Milan Slapničar, poleg njega pa bodo igrali še Haris Koduzović, Klemen Lokar, Gregor Gračner, Boštjan Ceglar, Enis Musić, Matej Arh, Danilo Kamenik, Robert Radić, Aleš Povše, Robi Bojanec, Simon Gračnar in David Škorjanc.