in

Slovenke želijo SP končati z zmago nad Bregarjevo Srbijo

Foto: EPA

Srbkinje so se v drugi del prebile z drugim mestom v skupini B. Na prvi tekmi drugega dela proti Črnogorkam so bile do 51. minute v izgubljenem položaju, nato pa pripravile izjemen preobrat ter slavile s 27:25. Na drugi tekmi proti Francozinjam so vse do zadnjih minut narekovale ritem in bile v vodstvu, v končnici pa malenkostno popustile in klonile z 19:22.

Glede na to, da se tekma proti Poljski ni razpletla v naš prid, si želimo svetovno prvenstvo zaključiti z zmago. Motivacija je še toliko večja, saj igramo proti Srbiji in našemu nekdanjemu selektorju. Na igrišču se bomo potrudile po svojih najboljših močeh in se od tekmovanja posloviti z dvignjeno glavo.

Nina Žabjek

“Na zadnjo tekmo se nam bo težko pripraviti, a se je po drugi strani veselim in nestrpno čakam, da jo odigramo. To svetovno prvenstvo nam bo omogočilo izkušnjo igranja proti Srbiji z nekdanjim slovenskim selektorjem, kar bo na naslednjih medsebojnih obračunih v prihodnosti prinašalo precej manj stresa in razmišljanja o tem, kdo vodi tekmice,” je uvodoma dejal Črnogorec na slovenski klopi Dragan Adžić.

“Srbija me je v Španiji prijetno presenetila. Cenim delo Uroša Bregarja in vedel sem, da bo iz svojih igralk skušal izvleči najboljše. Zanima me, kako se bodo naše igralke odzvale na to, da igrajo proti nekdanjemu trenerju. Sam upam, da bodo nastopile tako kot do zdaj, brez predaje. Analizirali smo tekmo s Poljsko, na kateri smo prikazali ogromno dobrih stvari. Izmed vseh tekem so naša dekleta proti Poljakinjam v obrambi napravile največ ‘kontaktov’, si pripravile največ priložnosti za strele ter dosegle največ golov iz tranzicijske igre, ki bo, ko bomo lahko nastopili v polni postavi, še boljša, saj ne bo treba menjati igralk v prehodu iz obrambe v napad,” je še pred ponedeljkovo zadnjo tekmo dodal Adžić.

Slovenke po porazu proti Poljakinjam izgubile možnosti za četrtfinale

Pred ponedeljkovimi tekmami zadnjega kroga drugega dela so si Francozinje z osmimi in Rusinje s sedmimi točkami že izborile nastop v četrtfinalu. Na tretjem mestu so Srbkinje s štirimi, Slovenke so zbrale tri, Poljakinje dve, Črnogorke pa so brez točk.

SP v rokometu

SKUPINA 1, Granollers

Ponedeljek ob 15.30:
POLJSKA – ČRNA GORA

Ob 18.00 (TV SLO 2/MMC):
SLOVENIJA – SRBIJA

Ob 20.30:
FRANCIJA – RUSIJA

Lestvica:              
FRANCIJA        4 4 0 0 8 
RUSIJA         4 3 1 0 7 
SRBIJA         4 2 0 2 4 
SLOVENIJA        4 1 1 2 3 
POLJSKA         4 1 0 3 2 
ČRNA GORA        4 0 0 4 0