in

Slovenec šest mesecev živel v tujem apartmaju na hrvaškem otoku Silba

Zadrsko sodišče je na e-oglasni deski objavilo sodbo, s katero je 47-letnega Slovenca obsodilo na šest mesecev pogojne kazni zaradi nedovoljenega bivanja v tujem apartmaju na hrvaškem otroku Silba.

Po poročanju portala morski.hr, je 47-letnik decembra 2018 brez vednosti in dovoljenja lastnice – državljanke Republike Slovenije – vstopil v njen pritlični apartma v naselju Silba. V apartma je vlomil in tam bival do 4. maja 2019, ko so ga našli policisti PU Zadar.

Tihanovski

Obtoženi je v zagovoru pred zadrsko policijo navedel, da je kupil parcele, na katerih je bila zgrajena stavba s stanovanjem, in jih prenesel na svoje podjetje. Po tem, ko so je bila stavba zgrajena, je bil odsoten, ob vrnitvi na Silbo pa je ugotovil, da je kot lastnica vpisana oškodovanka, ki je po njegovem mnenju ponaredila novo prodajno pogodbo.

Vendar 47-letni slovenski državljan pred zadrskim sodiščem ni dokazal svojih trditev – da je lastnik parcel in da njegovo ravnanje ni nezakonito. Sodišče je ob izreku kazni upoštevalo, da obtoženi pred tem nikoli ni bil obsojen, oteževalnih okoliščin pa ni ugotovilo. Izreklo mu je šestmesečno pogojno kazen, še poroča portal morski.hr.

Oznake