in

Šest rdečih zastavic, ki lahko nakazujejo na partnerjevo nezvestobo

Vsaka sprememba v razmerju še ne pomeni, da vas partner vara. Če vendarle sumite, da se to dogaja, pa bodite pozorni na naslednje znake.

Osebe, ki so varale že večkrat, bodo sprva precej uspešno skrivale svoje namere in početje, a resnica bo slej ko prej prišla na dan. Razkrinkajo se lahko tudi sami, če čutijo krivdo – običajno za neiskrenost krivijo drugo polovico, saj želijo pozornost obrniti proč od sebe.

Da ste zelo verjetno v razmerju z nekom, ki vas vara, bodo izdale rdeče zastavice:

Niste več prioriteta

Prej sta s partnerjem brez težav naredila načrte za konec tedna, se dogovorila za večerjo ali izlet, zdaj se to zdi skoraj nemogoče. Prej kot vi je na vrsti tekma njegovega najljubšega športa, pijača s prijatelji in hobiji, ki jim prej ni posvečal preveč pozornosti. Zdi se, da nikoli nima časa oziroma ne želi rezervirati določenega dneva samo za vas. Pri njem niste več na prvem mestu.

Če se to zgodi občasno, ni razloga za skrb, saj vsakogar kdaj “povozijo” obveznosti. Ko se takšno vedenje spremeni v novo realnost, pa razmislite, ali ima razmerje še smisel.

Razdražljivost in agresivnost

Opazili boste, da se partner v vaši bližini kar naenkrat ne počuti več sproščeno in išče izhod. Umaknil se bo v drug prostor ali iskal razloge, da bi zapustil stanovanje in da ne bi bila doma ob istem času. Lahko gre celo tako daleč, da zamenja službeni urnik tako, da bo domov prihajal pozneje ali nasprotno kot vi.

Pojavi se lahko tudi agresivnost že ob malenkostih – če na primer vprašate, kje je bil tako dolgo. Brez razloga lahko začne vpiti in vas obtoževati nesmislov. Stalno je razdražljiv.

Nova gesla in skrivanje elektronskih naprav

Na telefonu svoje druge polovice ne morete pogledati niti vremena več, saj potrebujete novo geslo ali pa ga prej sploh ni imel. Enako velja za računalnik. Varnost je seveda pomembna, vendar se ne zgodi pogosto, da bi partner čez noč zamenjal vsa gesla …

Nikoli več ne opravlja klicev in ne piše sporočil, če ste v istem prostoru. Zaslone celo skriva pred vami, da ne bi česa prebrali.

Sprememba videza

Ne gre za nezvestobo, če se partner odpravi k frizerju ali kupi nova oblačila – včasih to potrebujemo vsi ali pa želimo očarati svojo sorodno dušo in prijatelje. Rdeča zastavica se pojavi, ko se sprememba zgodi kar naenkrat in brez očitnega razloga. Partner se začne redno briti, zamenja stil, kupi veliko novih oblačil, ki so čisto nasprotje njegovih starih. Verjetno je čas za pogovor o tem, kaj se zares dogaja.

Manj intimnosti

Na začetku običajno pari z intimnostjo nimajo težav, z leti lahko ta postane manj pogosta, če kar naenkrat povsem ali skoraj povsem ugasne, pa boste vedeli, da je nekaj narobe. Tudi če bosta skočila med rjuhe, boste podzavestno ugotovili, da nekaj ni tako kot včasih, četudi ne boste mogli s prstom pokazati na to, kaj točno se je spremenilo.

Pomanjkanje komunikacije

Oseba, ki vara, se že tako ali tako želi izogniti pogovoru o določenih temah, izgubi pa tudi zanimanje za svojega partnerja, in zato ne sprašuje več po počutju ali dnevu in se nasploh izogiba globokim pogovorom. Komunicirata le, ko je to nujno, in še to o običajnih stvareh, kot so gospodinjska opravila, skrb za psa, izposoja avta.