in

Saša Dončić: Največ mi pomeni, ko vidim, da je Luka srečen in zadovoljen

Foto: Anže Bašelj

22-letni Ljubljančan je vstopil v četrto sezono v najmočnejši ligi na svetu. Ko je prišel v NBA, je bil najboljši novinec v svoji generaciji in je ekspresno postal prvi mož Mavsov, ki jih je leto kasneje vrnil v končnico. S predstavami na parketu je dobil superzvezdniški status in je eden najpopularnejših posameznikov v ligi, kar potrjuje recimo prodaja njegovih dresov, ali pa število glasov, ki jih prejema za All Star tekmo.

“Največ mi pomeni, ko vidim, da je Luka srečen in zadovoljen. To mi je najbolj pomembno. Ali je to tu, ali na drugem koncu sveta, ni pomembno, glavno je, tako kot vsakemu očetu, da je njegov otrok srečen in zadovoljen. To je prva stvar. Mogoče se niti ne zavedamo, kaj Luka tu pomeni. Dokler nisem prišel sem, sem si le predstavljal nekaj, a ne v taki meri,” je dejal Saša, ki je zelo zadovoljen, kako so vse sprejeli v Dallasu.

Super, da je bil na tekmah. Žal nismo zmagali, je pa lepo videti, ko je ob strani.

Luka Dončić

Nekdanji košarkar, ki zdaj vodi ljubljanskega prvoligaša Ilirijo, je bil tudi na tekmi v Staples Centru v Los Angelesu, ko so Mavse gostili njihovi tekmeci iz zadnjih dveh končnic Clippersi: “Ko sem bil prvič tukaj, sem videl, kako popularen je, pa se mi zdi, da je zdaj še bolj. Ko smo bili na tekmi ameriškega nogometa, so ga pokazali na velikem zaslonu in je bilo potem “noro “. Malo sem bil fasciniran, da je tudi v Los Angelesu veliko ljudi nosilo Lukove drese. Mislim, da ga tudi tam tretirajo in spoštujejo kot zvezdnika lige. Normalno, da iz tega navijaškega pogleda tam ni tako priljubljen kot v Dallasu. To je odraz, če si dober. Nekdo te ima zelo rad, nekdo pa te ravno zaradi tega ne mara.”

Dallasu sicer trenutno ne gre vse po načrtih, je pa Luka zdaj že štiri sezone njegov glavni nosilec igre. Učinkovite igre so ga dvakrat pripeljale v najboljšo peterko lige, Saša pa verjame, da lahko njegov sin še napreduje: “Meni se zdi, da je dozorel že pred dvema letoma, pa je potem znova presenetil in sezono zatem še enkrat presenetil. Verjamem, da lahko vsako sezono napreduje. Že zdaj je na res visoki ravni. Če da 20 točk, osem skokov in osem podaj, praktično govorimo o slabi tekmi. Prišel je pač na tako raven, mislim pa, da lahko še vedno napreduje.”