in

Repinc in Lampič dvignili Slovenke z zadnjega na 10. mesto

Anamarija Lampič je bila v četrti predaji kljub popravam in kazenskemu krogu za vsega 0,2 sekunde počasnejša od Ingrid Tandrevold, ki je prinesla Norvežankam prestižno zmago na Švedskem. Foto: EPA

Živa Klemenčič kar trikrat v kazenski krog

Prva Slovenka Živa Klemenčič je streljanje leže opravila brez poprave, a stoje je grdo grešila in morala kar trikrat v kazenski krog! Ko je odtekla kazenskih 450 metrov, je zaostanek na zadnjem, 18. mestu za takrat vodilno Norvežanko znašal že tri minute.

Lena Repinc pridobila tri mesta

Polona Klemenčič je bila v drugi predaji leže stoodstotna, stoje pa je potrebovala eno popravo, s čimer je zaostanek za predzadnjo Kanado stopila na manj kot minuto. Lena Repinc je kot predhodnici začela brez poprave na streljanju leže, a je nato podrla tudi vse tarče stoje, s čimer je prehitela Finko, v teku pa še Latvijko in Romunko ter predala Anamariji Lampič kot 15.

Anamarija Lampič napredovala za pet mest

Najhitrejša tekačica med biatlonkami je v teku do prvega strelskega nastopa pridobila še tri mesta, z brezhibnim streljanjem pa še eno. Vendar stoje Anamarija Lampič ni bila tako suverena in je pristreljala še en kazenski krog, kljub temu pa je prehitela Estonko v dvoboju za 10. mesto.

Zmagale so Norvežanke po zaslugi Ingrid Tandrevold, saj se je Švedinjam pred domačimi navijači zataknilo na zadnjem strelskem nastopu. Elvira Öberg se je za strelski spodrsljaj oddolžila z uspehom v dvoboju za drugo meto proti štafeti Nemčije. Razočarale so Francozinje, ki so bile šele pete, svetovne prvakinje Italijanka pa osme.

Živa Klemenčič je leže streljala brezhibno, a stoje je iz osmih strelov podrla le dve tarči. Foto: Sloski.si

Živa Klemenčič je leže streljala brezhibno, a stoje je iz osmih strelov podrla le dve tarči. Foto: Sloski.si

Norvežanke so dobile prvo od petih štafet zime. Foto: EPA

Norvežanke so dobile prvo od petih štafet zime. Foto: EPA

Na Švedskem še pet tekem

Na lanskih petih štafetnih tekmah za biatlonke sta po dvakrat zmagali Norveška in Francija, enkrat Švedska, a na svetovnem prvenstvu je nato zlato osvojila Italija. Slovenke so bile enkrat med deseterico – na 8. mestu v Hochfilznu.

V četrtek bo na sporedu moška štafeta, v petek ženski sprint, v soboto moški sprint, za slovo od Östersunda pa bosta v nedeljo na sporedu še obe zasledovalni tekmi.


SVETOVNI POKAL – ÖSTERSUND

Štafeta, 4 x 6 km:

 1. NORVEŠKA      1:18:48,3 (0+9) 
 2. ŠVEDSKA        +41,6 (1+9) 
 3. NEMČIJA         47,9 (0+4) 
 4. ŠVICA         2:19,9 (0+10)
 5. FRANCIJA       2:23,4 (1+10)
...                  
10. SLOVENIJA       4:00,3 (4+7) 
  (Ž. Klemenčič, P. Klemenčič,    
   Repinc, Lampič).         
                    
 * - zgrešeni streli/kazenske minute 
Biatlon – svetovni pokal: štafeta (Ž), posnetek prenosa iz Östersunda