in

Pri nadzoru PCT-pogoja so na avtomobilu zdravstvenega inšpektorata neznanci prerezali gume

Foto: BoBo

Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata je na vladni novinarski konferenci tudi navedla, da se je pri nadzoru zgodil incident, ko so zdravstvenemu inšpektorju v ljubljanskih Mostah prerezali gume na službenem vozilu.

Zdravstveni inšpektorji so pregledovali tudi delo vulkanizerjev, ki imajo ob začetku zimskega obdobja na cestah največ dela, in ugotovili le dve manjši neskladnosti.

Ugotovili so tudi 14 kršitev karantene in kršiteljem pustili sporočilo, da pojasnijo, zakaj jih ni bilo na naslovu, kjer bi morali preživeti karanteno.

Potza je tudi pojasnila, da še vedno nista končana postopka glede cepljenja mlajših z vektorskimi cepivi in glede tistih, ki so bili pozitivni na hitrih testih, vendar nato niso opravili PCR-testa.

Tržni inšpektorat pa je opravil 130 nadzorov na področju trgovinske dejavnosti ter preveril tudi nekaj več kot 30 nočnih klubov, ki morajo biti po zadnjem vladnem odloku zaprti. V Ljubljani je obratoval en nočni klub, ki mu je bilo nadaljnje poslovanje prepovedano z ustno odločbo.

Marjan Maček iz finančne uprave (Furs) je povedal, da kar 205 njihovih uslužbencev nadzoruje izpolnjevanje odlokov, povezanih s covidom-19, v glavnem v gostinski dejavnosti. Sicer pa so letos kršitve ugotovili v 26 odstotkih nadzora in izrekli že za več kot 100.000 evrov kazni.

V zadnjem tednu je Furs izvedel nadzor pri 192 gostincih, 15 trgovcih, tri na bencinskih servisih, ostale pa v drugih dejavnostih. Ustno odločbo o prepovedi opravljanja dejavnosti so izrekli gostincu, ki je bil predhodno opozorjen in zavestno ni preverjal PCT-pogoja.