in

Predsednik Sampdorie Ferrero aretiran zaradi suma gospodarskega kriminala

Vročekrvni predsednik Sampdorie Massimo Ferrero se je znašel v velikih težavah. Foto: EPA

Iz Sampdorie so v izjavi, ki so jo objavili na uradni spletni strani kluba, izrazili začudenje nad preiskavo, češ da se nanaša na zadeve izpred nekaj let, hkrati pa so navedli, da namerava Ferrero nepreklicno odstopiti s položaja predsednika kluba ter v celoti sodelovati s preiskovalci.

V preiskavo tožilstva je vključenih skupno devet ljudi. Poleg Ferrera sta vpletena tudi njegova hči Vanessa in nečak Giorgio, ki sta v hišnem priporu.

Preiskava naj bi potekala v različnih deželah, med drugim v Lombardiji, Laciju, Kampanji, Bazilikati in Kalabriji.

Predsedniku Sampdorie očitajo povzročitev stečaja štirih podjetij v Kalabriji z goljufijo v sostorilstvu, zavajanje in oškodovanje upnikov in vrsto korporativnih ter davčnih kaznivih dejanj, kot so uničenje ali kraja poslovnih knjig in knjigovodskih evidenc.

Preiskava kalabrijskega tožilstva ni edina preiskava, ki vključuje pokrovitelja Sampdorie. Pred tremi leti je bil v Rimu rojeni magnat, ki se ukvarja s filmsko produkcijo, pod drobnogledom tožilstva zaradi pranja denarja in goljufij. Preiskava je bila povezana s prodajo nogometaša Pedra Obianga West Hamu za 6,5 milijona evrov, denar pa naj bi nato prek slamnatega podjetja uporabil za lastne potrebe, kot so kritje dolgov in investiranje filmskega projekta.

Ferrero je v intervjuju za časopis La Reppublica priznal, da je utrujen od vodenja Sampdorie in da išče vlagatelje, ki bi bili pripravljeni kupiti klub.

Sampdoria je trenutno s 15 točkami na 15. mestu Serie A, le pet točk od mest, ki vodijo v drugo ligo.