in

Predsednik KZS-ja bo v ZDA obiskal Dončića in Čančarja

Matej Erjavec se mudi v Združenih državah Amerike, kjer se bo sestal z Luko Dončićem. Vlatkom Čančarjem in njunimi svetovalci. Foto: KZS

Pogovori bodo usmerjeni v naslednjo veliko akcijo moške izbrane vrste, ki bo septembra prihodnje leto na evropskem prvenstvu v Nemčiji branila zlato medaljo iz Carigrada 2017.

Dončića želimo imeti zraven že junija, ko bosta v Sloveniji v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 gostovali Hrvaška in Švedska, zagotovo pa avgusta in septembra za evropsko prvenstvo. Letos je Luka po reprezentančnih obveznostih v Litvi in Tokiu prišel nazaj v ZDA dobro pripravljen.

Matej Erjavec, predsednik KZS-ja

Erjavec se je preko Zooma pogovarjal s predstavniki slovenskih medijev in med drugim izpostavil: “V Nemčiji bo padel rekord po številu slovenskih navijačev, vprašanje je le, ali že v predtekmovanju v Kölnu ali nato v zaključni fazi v Berlinu. Nemška košarkarska zveza se je namreč izjemno temeljito lotila vprašanja obiskovalcev, in ker smo Slovenci vedno med najbolj množičnimi in glasnimi navijači na prvenstvih, se je s predlogi takoj obrnila tudi na nas.”

Končno bodo lahko branili zlato
Za tekme v Kölnu je prodanih že blizu 80 tisoč vstopnic. “Vseskozi smo v stiku z nemškimi organizatorji, saj se bodo oni angažirali, kako na primer pripeljati slovenske navijače iz relativno bližnjega Bruslja do Kölna. Ob tem razmišljajo tudi, kako v Köln in Berlin privabiti čim več Slovencev, ki delajo v Nemčiji. Vključili sta se tudi veleposlaništvi, debata poteka o vezeh med Dirkom Nowitzkim in Luko Dončićem … skratka, veselimo se evropskega prvenstva, na katerem bomo lahko končno branili zlato medaljo iz Carigrada,” je povedal predsednik KZS-ja.

Štiri gostiteljice Eurobasketa 2022
Eurobasket 2022 bodo od 1. do 18. septembra gostile Češka, Gruzija, Italija in Nemčija. Slovenija bo tekme v skupini B, v kateri so Nemčija, Litva, Francija, Madžarska ter Bosna in Hercegovina, igrala v dvorani Lanxess, ki sprejme 19 tisoč gledalcev, zaključni boji v Berlinu pa bodo potekali v Mercedes-Benz Areni s kapaciteto 14.500 sedežev.

Luko Dončića želijo v reprezentančni akciji že junija. Foto: www.alesfevzer.com

Luko Dončića želijo v reprezentančni akciji že junija. Foto: www.alesfevzer.com

Dončića želijo zraven že junija
Erjavec je v ZDA odpotoval skupaj z direktorjem reprezentanc Matejem Likarjem in koordinatorjem reprezentanc Markom Miličem. V Dallasu se bo sestal z Dončićem in njegovimi petimi, šestimi svetovalci, s klubskim vodstvom ter nato pred tekmo z Brooklyn Nets še s Čančarjem in Denver Nuggets. “Dončića želimo imeti zraven že junija, ko bosta v Sloveniji v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 gostovali Hrvaška in Švedska, zagotovo pa avgusta in septembra za evropsko prvenstvo. Letos je Luka po reprezentančnih obveznostih v Litvi in Tokiu prišel nazaj v ZDA dobro pripravljen,” pravi Erjavec.

Najuspešnejše leto v zgodovini
“Za nami je verjetno najuspešnejše leto v zgodovini slovenske košarke. Ne le rezultat na olimpijskih igrah tudi nastopi mlajših selekcij in ženskih reprezentanc dokazujejo, da smo na dobri poti in da je pred nami svetla prihodnost. Poleg evropskega prvenstva in, upajmo, nastopa na svetovnem prvenstvu 2023 se veselimo tudi eurobasketa za ženske, ki ga bo Slovenija gostila poleti 2023. Imamo namreč zelo nadarjeno in močno žensko reprezentanco, ki je sposobna pred domačo publiko narediti odmeven rezultat,” je dodal Erjavec.