in

Predsednica trgovinske zbornice: Vsak ukrep boljši kot zapiranje trgovin

Za trgovce odločitev vlade, da s ponedeljkom v trgovinah za vsakega obiskovalca zagotovijo najmanj 10 kvadratnih metrov površin, ne predstavlja večjega problema. “Vsak ukrep, ki ga lahko izvedemo ob neprevelikih stroških, je boljši kot zapiranje trgovin oz. zapiranje gospodarstva,” je dejala predsednica Trgovinske zbornice Slovenije (TZS) Mariča Lah.

Vlada je na petkovi seji sklenila, da s ponedeljkom v državi zaostri ukrepe za zajezitev koronavirusa. Vse ukrepe, ki so bili sprejeti, smo zbrali na enem mestu.

N1 studio

Kot je na novinarski konferenci po seji vlade pojasnil minister za zdravje Janez Poklukar, bodo med drugim trgovine za vsakega obiskovalca zagotoviti najmanj 10 kvadratnih metrov površin, ob vhodu v trgovino pa bo moralo pisati, koliko ljudi se lahko naenkrat nahaja v trgovini. Poleg tega maske iz blaga ne bodo več dovolj, potrebne bodo kirurške ali maske tipa FFP2.

Trgovci novega odloka po besedah vodja Trgovinske zbornice Slovenije (TZS) Mariče Lah sicer še nimajo, pričakujejo ga danes, zato ga ne more podrobno komentirati.

Ukrepi, kot jih je za trgovine po novem predvidela vlada, pa za trgovce po njenih besedah ne predstavljajo večjega problema. Te ukrepe so namreč v trgovinah že imeli, takrat so se izkazali za kar učinkovite, je dejala Lahova, ki težav glede izvajanja in spoštovanja ukrepov ne vidi. Dodala je. da je “vsak ukrep, ki ga lahko izvedejo ob neprevelikih stroških, boljši kot zapiranje trgovin oziroma zapiranje gospodarstva”.

Oznake