in

Pred kratkim razrešeni prvi mož Elektra Ljubljana o zahtevi vladajoče stranke

Foto: BoBo

Ribič je za portal 24ur.com povedal, da je generalni sekretar vladajoče stranke SDS Borut Dolanc v pisarni vodje poslanske skupine SDS-a Danijela Krivca v državnem zboru od njega zahteval, naj zapusti vrh podjetja. Ribič bo o tem podrobneje spregovoril v ponedeljek, ko bo z imeni konkretnih ljudi predstavil politične in druge pritiske, ki jih je bil deležen pred petkovo razrešitvijo s položaja predsednika uprave.

Pojasnil pa je, da so mu najprej ponudili predčasni sporazum z odpravnino, če bi vrh Elektra Ljubljana, podjetja, ki upravlja največje distribucijsko omrežje, po več kot desetih letih vodenja zapustil sam.

Predloga o predčasnem sporazumu mojega mandata in delovnega razmerja nisem mogel sprejeti, saj za to niso bili podani nikakršni razlogi. Nasprotno – glede na razloge, ki so jih navajali, je očitno, da so želeli pripeljati nekoga, ki bo sklenil škodljiv posel ter oškodoval družbo in njene delničarje, v dobro katerih sem vedno delal,” je zapisal na vprašanja portala 24ur.

Ribič na to, kdo stoji za vsem skupaj, odgovarja: “Dolanc me je povabil na pogovor, dejal je, da se je hotel z mano prijazno pogovoriti in da to ni njegova želja, ampak da je želja od višjih … sklepam, da od ministra Vrtovca, ker je on tisti, ki je odgovoren za energetiko.”

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je v odzivu za 24ur.com dejal, da se drži načel korporativnega upravljanja in kot politik ne morem imeti možnosti posegati v upravljanje gospodarskih družb.

Elektro Ljubljana bo kot vršilec dolžnosti zdaj vodil dozdajšnji finančni direktor Marjan Ravnikar.