in

Pozitivni učenci odslej na testiranje v garažno hišo v Stožicah

Zdravstveni dom Ljubljana je v garažni hiši športnega centra v Stožicah odprl točko za odvzem brisov za PCR-testiranje osnovnošolcev in dijakov Mestne občine Ljubljana, ki bodo imeli po samotestiranju na koronavirus v šoli pozitiven rezultat. Točka bo delovala med 12. in 15. uro ob ponedeljkih, sredah in petkih, na testiranje se ni treba naročiti.

Po besedah diplomiranega zdravstvenika in koordinatorja v simulacijskem centru ZD Ljubljana Davorina Markovića so testno točko v Stožicah vzpostavili zato, da bi otrokom, ki bi bili pri samotestiranju v šoli pozitivni, omogočili čim hitrejše testiranje z metodo PCR. S PCR-testom namreč potrjujejo pozitivne rezultate hitrih testov. Prav tako želijo na ta način razbremeniti testno točko na Metelkovi.

Cepljenje proti HPV

Testna točka je namenjena vsem osnovnošolcem in dijakom iz ljubljanske občine, ki med samotestiranjem v šoli opazijo, da je njihov test pozitiven. Testirali bodo tako samo otroke, ne pa odraslih. Za slednje je še vedno organizirano testiranje na Metelkovi, na kar pa jih mora predhodno naročiti njihov zdravnik.

Na odvzem brisa v Stožicah naj otroci oz. njihovi starši prinesejo s sabo ustrezno zaščiten pozitivni hitri test, lahko tudi fotografijo testa. S sabo naj imajo tudi zdravstveno kartico, zdravstvenemu osebju bodo tudi posredovali telefonsko številko za obveščanje o rezultatu testa.

Vstop v testno točko je v vhodu 1 in 2 parkirne hiše, gre pa za testiranje po principu “drive-in”. Po Markovićevih besedah je vhod ustrezno označen, prav tako bo obiskovalce usmerjal varnostnik. Parkiranje bo brezplačno do pol ure. Če bi morda na odvzem brisa čakali dlje, bodo zdravstveni delavci potrdili kartico in bo možno brezplačno parkiranje tudi dlje časa.

Oznake